Pi i slični neće vrtiti w10. Vazno mi je bilo ba je komp što manji, da se ne grije, i da zadovolji ono sto sam gore naveo.
Iskreno ocekivao sam losiji rezultat bas zbog tih testova no prakra je pokazala drukčije.
Ipak je to komp za 500kn makar neki modeli igel budu skupi.
Gledao sam Nux ali preskupi su pa sam našao i ove iz zadra i imaju ok cijene.
Ovaj sam kupio od čovjeka iz Zaprešića. Pošto u originalu dolazi bez wifi kartice sa samo 2GB SSD diskom i 1GB rama njemu nije bio zanimljiv a niti nikom ostalom jer ga nije mogao perodati. Objasnio sam mu da mi je to za mali experiment pa mi je i sa cijenom izasao u susret.
Iz nekog mog iskustva Via mi je prirasla srcu jer za malo love obavi posao i ne grije se.
Ima Igel sa AMD procesorom i vjerujem da je možda žešći no ostaje pitanje zagrijavanja. Intel je Intel ali računačo sa pasivnim hladnjakom nebi bazirao na Intel procesoru pa ni na AMD.
To je moje razmišljanje ne znači da je u praksi tako.
@šišmiš ono što je naglasak da ovaj komp troši mačo energije
To je bio isto jedan veliki +
minus mu je što za veći SSD disk treba odpiliti 4rebra hladnjaka i bios koji je siromašan i ima tek osnovno za rad.
Želio sam takvo računalo radi uštede prostora i da ne izgleda ko neka ružna kutija kraj TV-a.
Jako mi se sviđa što ima 4 USB-a od toga 2 x 3.0 tak da sa vanjskog harda brzo prenosi podatke.
A neće mi biti problem spakirati ga i ponjeti sa sobom kad idem nekud. U tom slučaju ga spajam na mini projektor.
Ovo računalo neće pokrenuti igricu ni za probu. Jer ne igram igrice. Osim možda simulator letenja
Na ovoj slici se vidi gdje sam odpilio komadić hladnjaka što ne utjeće na zagrijavanje. Makar razmišljam još poraditi na hlađenju jer stavio sam dok je bio otvoren mali vent da šuše po hladnjaku. Ne da ga je ohladio nego se jadan skoro smrznuo
možda od starog laptopa ugraditi vent no vidjet ćemo.