Uradi sam cnc za stiropor May 03, 2016, 08:50:29 pm Evo mog 2 osnog stroja.Potrebno je vrlo malo $ da bi se napravio, a preciznost je odlična i nakon pola godine.- Suporti su izrađeni od blažujke (reže se ubodnom pilom) ...nema glodanja i skupih operacija- Navojna vretena su s običnim metričkim navojem ( 2 kom 15 kn)- Spojena su s motorom preko gumenog crijeva (ideja by Tomislavsb)- motori su iz printera- 2 vodilice su iz printera, 2 su kupljene- Napajanje ebay - Driveri ebay- ostalo : snađi se od sveg i svačeg : )http://www.youtube.com/watch?v=0AZmNYdt59U
Odg: Uradi sam cnc za stiropor Reply #4 – May 04, 2016, 03:03:26 am Idessss. Svaka cast na trudu i finalnom proizvodu Ovo ko da je netko iz kalupa odlio.Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Odg: Uradi sam cnc za stiropor Reply #6 – May 05, 2016, 06:13:07 pm Ja bi samo stavio gt2 remene i remenice,navojne sipke su proslost..Poslano sa mog Commodore 64 koristeci tapatalk
Odg: Uradi sam cnc za stiropor Reply #7 – May 05, 2016, 06:35:18 pm Vretena idu na sve ozbiljnije strojeve (doduše trapezna,ili kuglična) čiji suporti su opterećeni ozbiljnijim silama. Tako da su prošlost ? Ne bih se složio.Ovo je low budget stroj koji radi. Meni odlično, a tko želi nek radi i s remenjem, ali stvarno nema potrebe, jer ovdje je brzina žice kod rezanja ionako mala.
Odg: Uradi sam cnc za stiropor Reply #8 – May 08, 2016, 08:48:15 am Ovo nema nikakve sile,zato sam spomenuo remene. Stroj moze biti x puta brzi za par kn visePoslano sa mog Commodore 64 koristeci tapatalk