Ma to je meni bezveze, nikakve koristi , osim kaj je fancy za videti, a vjerujem da možeš zapalit model samo tako. A opet nebres postići neku puno veću brzinu kad to nebre dugo raditi.
Ak želiš da ti model brzo ide , kupiš jednostavno jacu turbinu i to je to , bez filozofiranja.
Btw. postavil si čisto krivo pitanje u vezi servisa za turbine. Ja isto volim Jet modele, i takvo pitanje, gdje servisirat turbinu nakon 25 radnih sati mi uopće nije palo na pamet. Mislim da bi mi to bil najmanji problem kad bi mi to trebalo.
I da složiš sve to, kaj je jakoo teško, i da poletiš, skršil bus to samo tako, kad veliš keks. I to garant,100%, stavljam ruku u vatru. Turbinu možeš poslije toga bacit u smeće. To nije metanolac il benzinac, da možeš samo iščupat iz zemlje , malo očistit i idemo dalje. Sumnjam da bi nekaj ostalo od nje nakon kaj lupiš sa 100000 o/min.
Prijatelju , zaboravi sad na to .. toplo preporucujem.
Matija ti stvarno znaš dati podršku
kad već tak gledaš na turbinu i jet modele, zakaj tak ne gledaš i na modelarstvo kao hobi.....
koji će ti to kur.c, samo trošak, tak i tak svaki model kad tad padne i nikakve koristi, odustani od modelarstva, ćorav posao....
....za JetPilota, mislim da imaš podršku većine foruma, ako ti financije u životu dopuštaju, navali....
znam iz iskustva, da sitnice ljude razvesele u životu, a ovo nije sitnica, ovo je "pravi" model
ponekad gradnja modela predstavlja više veselja od letenja, pa makar ti model na ormaru stajal mislim da nebuš požalil......
nadam se da se vidimo na nekom modelarskom mitingu u HR, gdje budeš barem zavrtel turbinu na zemlji ako ne i u zraku.....
pozdrav,
Denis