Odg: Parrot Bebop 2
Reply #10 –
Da, i meni je to bila osnovna ideja kod kupovine drona. Dosta putujem, dosta vremena provodim u prirodi, pa sam zeleo da zabelezim neke zanimljive predele i momente iz vazduha. Bas to - dron izvadim iz kutije, provozam ga malo, spakujem u kutiju i teram dalje. Medjutim, Bebop je malo prokockao moje poverenje. Nije da ja bas nisam zadovoljan njime. Kamera je pristojna, stabilan je, lak za upravljanje, kompaktan, jeftini i dostupni delovi, lak za rasklapanje i popravku... Najvise mi smeta to njegovo povremeno ludilo, kad poludi i skace gore dole po nekoliko metara a onda se zakuca u nesto. Svestan sam da tu ima i problema sa verzijom androida (koristim ga preko aplikacije, nemam sky controller), ali nekako te brljotine cine da posumnjam u brend. Ima tu jos gomila propusta: lose leziste baterije pa se ona mora privezati uckurom sa cicak trakom koja brzo oslabi, konekcija sa baterijom katastrofa, kuler previse blizu kablova pa se desava da kaci, FPV ne tako dobar, lose kacenje antena koje se otkace pri sletanju pa sam morao da ih prilepim selotejpom... Vecina toga je vec na dvojci ispravljena, i trebalo bi da je Power vec zreo i pristojan dron, ali ne mogu da se oslobodim tog nekog na bas pozitivnog utiska. Sa druge strane DJI je ime u svetu dronova i uliva poverenje, ali eto, ni kod njih situacija nije bas sjana.Ipak cu sacekati jos malo pre konacne odluke