Nažalost živimo u državi koja je takva kakva je i naravno da nesmijemo klonuti duhom i prestati tražiti promjene na mnogim razinama. No, ovdje smo ponajprije modelari i moramo biti svjesni i svoje odgovornosti kada dižemo modele u zrak. Svi oni imaju određenu veličinu, težinu i brzinu. Time i određenu kinetičku energiju koja može napraviti manju ili veću materijalnu štetu ili ne daj Bože ugroziti ljudski život. Tu ipak mi odgovaramo za svoje postupke pogotovo ako nismo ispoštivali zakonsku regulativu što je u većini slučajeva tako. Cijela zadarska situacija mogla se iskoristi i drukčije. Trebalo je samo kamerom ili foto aparatom snimiti kauboja u heliju koji vas je maltretirao. Tada taj materijal poslati ili u njegovo zapovjedništvo ili medijima. Tada bi situacija bila u korist modelara, a na štetu kauboja. Ovako su modelari došli i medijski na zao glas. Objava u "Večernjem listu" nije zanemariva, premda se jučerašnje vijesti danas malo tko sjeća. Radim na nacionalnoj radiskoj postaji tako da to dobro znam. Bilo bi dobro da se ovakav postupak sa strane modelara ne ponovi jer bojim se da će to onda imati dalekosežne posljedice po sve nas. Za to postoje vrlo čvrste naznake i indicije. Zašto im onda dati gušta. Stoga sam zagovornik spuštanja lopte, a ne stavljanja toga događaja u kontekst cjelokupnog stanja uma i duha u Lijepoj našoj.
lp
Toni
Kolega je u pravu
Tim dečkima je dozvoljeno da budu kauboji i jednog dana ako bude trebalo, valjda neće, imat će prilike dokazati se.
Nema nikakvog smisla dizati veliku frku okolo cijele stvari.
Kolege iz Zadra mogli ste im mahnuti u znak pozdrava i pričekati da odu, ja bi tako napravio.
Pa kaj nije fora da malo netko preleti pistu sa pravim helićem.
Ne krivim nikoga samo mislim da je stvar u nesporazumu a da je kolega Amer krivo napravio je, da su ti piloti helića krivo napravili jesu a možda ne u lošoj namjeri.
Bolje bi bilo za šankom izgladiti stvar jer nema tu dvije strane.