Evo samo da se zahvalim još jednom svima na savjetima,
dobro da ste mi u topicu savjetovali ovaj model a ne cessnu, jer vjerujem da bi cessna bila mnogo nemirnija, pogotovo na današnjem vjetru.
a ovako i sa kamerom se može letit po takvom vremenu,
baterija traje preko 25 minuta (u planu imam staviti i jaču bateriju od ove stock)
Short
RC sky hawk plane + camera onboard (short version)kameru ću malo drukčije montirati, da gleda pod 45° prema dole,
ovo je prehorizontalno, no moram prvo napraviti rupu u trupu za objektiv...
preporuka svim početnicima: vježbati par dana na simulatoru, jer se zaista može naučiti letjeti(osnove), i to bez troška popravka razbijenog aviona
ja nisam nikad prije ni 'letio' a kamoli imao svoj model. no uz par savjeta forumaša i koji dan simulatora.... može se
ne kažem da ga neću i sam razbit, možda hoću, dogodi se....
ali barem nisam odmah prvi dan i prije nego je poletio kako spada
evo 2 moda pa možda nekome pomogne....
ovako sam spojio stanicu na PC, da mi ne troši baterije na simulatoru bezveze,
računalo daje VRLO stabilnih 12V preko molexa, a on se lako spoji preko zadnje stranice PC-a i onda se kabel samo sakrije kada se ne koristi...
nakon ovog leta prilikom vađenja kamere sam primjetio uteg u nosu aviona,
45 g, izvadio sam ga jer je sada ionako dosta teža kamera tamo naprijed, pa mu to ne treba za stabilnost,
(CG je kao kod stocka jer sam i pomaknuo bateriju prema nazad)
u planu je nabaviti video odašiljač pa spojim receiver na TV u autu
i onda se može i u živo pratiti što se snima, pošto kamera ima i TV i HDMI izlaze koji rade i dok snima
to sve radim zato jer imam potrebu snimiti nešto iz zraka, moji su proširili firmu i žele novu sliku.
a zadnji puta kada smo platili to drugima je iznosilo preko 5000 kn
i nismo mogli dobiti prelet preko firme pošto je lik došao s balonom vezanim za pod,
pa sam zaključio da ja za daleko manje novce kupim i avion i kameru pa probam sam,
(vjerojatno će trebati montirati i fotić te ga spojiti na preostali 5. kanal receivera, za okidanje, te nabaviti novu stanicu.. no otom potom..)
pozdrav i vidimo se koji vikend kada budete dole na nasipu.
(imam još mnogo mnogo za naučiti od vas, ovo je bio samo test koliko je simulator i njegovo predviđanej nosivosti dobro napravljeno)