Pozdrav svim forumašima.
Nov sam u samogradnji, i kako mi je kolega varadero savjetovao u jednom od prethodnih postova, imao sam doma nešto arbiton-a 6mm (iz famy-ja) pa sam počeo "rezuckati" jedan model.
Svakako ću skočiti i do Bauhausa po climapor pa probati i sa njim (varadero još jednom hvala na savjetima/smjernicama).
Kako pratim što i kako radi FliteTest ekipa, zanimljiv mi je (kao početniku) materijal sa kojim oni rade (nekakva pjena laminirana papirom sa obje strane).
Za više informacija:
http://www.flitetest.com/articles/ft-explorer-buildE sad, našao sam firmu u ZG koja prodaje "sendvič ploču s poliuretanskom jezgrom obloženu papirom", imaju debljinu od 5mm i to dva produkta (FOAM X 5mm i KAPA LINE 5mm).
To oni zovu KAPA ploča i koristi se za tisak/reklamne materijale (par takvih visi i po mojoj firmi.
Meni to izgleda "slično" kao i materijal koji koristi ekipa sa gornjeg linka. Ponavljam, slično, jer nisam imao niti jedan od materijala u rukama, niti vidio tehničke specifikacije istih.
Zvao sam ih i dobio info kako se dvije spomenute ploče razlikuju u gustoći/masi/čvrstoći materijala. Nešto kvalitetnija i teža ploča je KAPA LINE i koštala bi oko 300 kn (ploča 6m2 2x3m).
Čovjek je bio jako ljubazan i rekao kako mogu dobiti i nešto promo materijala (uzorak od svake ploče).
Moje pitanje: je li itko od forumaša (samograditelja) koristio ovaj materijal?
Vrijedi li se i sa tim poigrati? Iskustva?
Tražio sam po forumu ali nisam uspio ništa pronaći, jer ne znam drugi naziv osim "KAPA ploča"...
Ne znam smiju li se nazivi firmi stavljati u post, pa molim za ispriku/upozerenje ako sam prekršio kakvo pravilo foruma.
Dodajem i sliku specifikacije za KAPA line. Za FOAM X nisam (još) pronašao.
Hvala na pomoći,
Darko