Znam da je ovo pitanje vjerojatno postavljeno vec 100 puta, pa 'ajde da postavimo jos jednom
Trenutno letim samo modificirane i DIY mikro dronove po dvoristu, a FPV samo po kuci (modificirani E010, Floureon H101 sa silverxxx firmwareom, 7mm quad s H101 maticnom plocom itd. uglavnom, cijela flota mi se sastoji samo od modificiranih 9.99$ quadova s AIO 25mW kamericama
). Za FPV koristim veliki Cyclops headset koji sam besplatno dobio kao poklon i s kojim sam jako zadovoljan sto se slike tice. No, to nije za koristenje izvan kuce (posebno s obzirom na zakone koji se odnose na FPV + cijeli set je ogroman i nezgrapan za nosenje i suludo izgleda). Zato planiram nesto kompaktnije poput Fatshark ili Skyzone naocala i slicnih "klonova" te velicine (ako postoje).
Cijene su sulude, znam, ali priustio bih si jedne takve FPV naocale bez obzira na sve iako ne bih isao preko 2000Kn vrijednosti. Diversity nije nuzan, ni HD, ali ugradjeni receiver je.
Moje pitanje je sto se preporucuje i da li se moze negdje iz EU ili kod nas kupiti (da izbjegnem carinu, spediciju i tonu problema s tim)? Takodjer, nemam pojma kakva je slika s tim naocalama? Prema svemu sto citam, svi koji prelaze sa headseta na ovo uglavnom su razocarani... Moze li netko dati predodzbu kako to izgleda? Jer Cyclops izgleda kao da si "u slici" - ne znam koliki je FOV, ali slika prakticno popunjava cijeli vidokrug i gotovo da nema crnog okolo sto je fantasticno. Kod Fatsharka i slicnih kompaktnih naocala citam da ovisi o modelu (rezolucija i FOV naravno) - ali da je uglavnom sve daju sliku kao "udaljeni TV u mraku"... Osim toga, za citanje izbliza trebam naocale - na daleko vidim OK. Cyclops ima podesivu lecu pa mogu prilagoditi. Da li Fatshark i slicne naocale uopce mogu koristiti dalekovidni, kratkovidni, a da ne moraju dodatno platiti za posebne lece (sto vidim da je opcija kod Fatsharka)...?
Unaprijed hvala na odgovorima i pardon na ponavljanju teme...