Ja imam 10 tih Eachine 150mAh 45C. Dobre su sto se C tice (45C je taman za kameru i brze motore - 30C je vec tako-tako pa se baterija vise grije, a time i brze "unistava" - sve ispod 30C nije za FPV buildove...).
205mAh jesu bolje jer ces imati duzi let. Ali su i teze... U svakom slucaju, 205 mAh i 45C je idealna kombinacija ako je tezina do 6-7g. Za ove konkretne koje si predlozio, ne kuzim je li 25C-50C max. rate kapaciteta kod rada? Cini mi se da je 25C kontinuriani kapacitet, a maksimalni 50C (ako mi je google dobro preveo s njemackog
)- ako je tako, to je onda odlicna baterija za brzi FPV (naravno, ovisno jos i o tezini)...
A sto se kvalitete tice tj. dugotrajnosti (prije nego pocne gubiti kapacitet), po meni je to sve isto... Nemam sad link jer nisam spremio, ali nabasao sam na jednoj stranici na neki test izdrzljivosti raznih baterija pa se pokazalao da cak i famozne skupe Nanotech baterije nisu nista bolje i dugotrajnije od jeftinih Eachine ili Floureon baterija istog kapaciteta, rezima punjenja i nacina koristenja. Sto se 1S baterija tice, mislim da to sve zapravo ide iz istih tvornica - samo lijepe druge nalijepnice
.
Sto se konektora tice, moji whoopovi su s Eachine E010 plocama i imaju tzv MCPX konektor (veci cetvrtasti) pa te 150mAh 45C koje sam ja narucio, vec i jesu takve.
Mali plosnati konektor je tzv. MOLEX ili Walkera ili Losi - naziv ovisi o polaritetu tj. proizvodjacu.
Ne bih ti preporucio da ista radis po bateriji - ni u kom slucaju ne mijenjaj konektore na bateriji ako si nov u svemu i u lemljenju - jer i bez lemljenja (obicna zamjena konektora) je zeznut posao - dosta je komplicirano skinuti konektor i staviti novi (pinceta, igla, pazljivo stiskanje malih pinova na konektoru da se saviju, ali ne skroz i paziti da se zice ne dotaknu da ne dodje do kratkog spoja itd. - ja probao 2-3 puta i odustao - "I'm too old for hat s****t" sto bi rek'o Murtaugh
), a odsjeci i zalemiti novi konektor na zice na bateriji je dosta zeznuto (vrlo lako mozes napraviti kratki spoj i u 2-3 sekunde unistiti bateriju - a mozda se i zapali -
to se inace radi vani, ako se odlucis... pogledaj tutoriale).
Ako se mene pita, radije zalemi dodatni konektor na plocu, ili napravi mali adapter (radit ce iako se gubi dio struje zbog 2 spajanja...)
I da - obavezno provjeri kakav je polaritet i da li svaka baterija ima isti +/- i da li +/- odgovara +/- na quadovima na kojima ces koristiti (vjeruj mi, znaju poslati krivo tj. obrnuto pa ako takvu ustekas u quad koji koristi drugaciji polaritet, 'ode ploca).
EDIT - i da, nastoj ne koristiti taj punjac koji si dobio. Ne znam koji imas - narancasti s paralelnim kablom ili zeleni s pojedinacnim utorima, ali u principu, oba ce raditi OK samo ako se pune svih 5 odjednom jer "guraju" previse struje - mislim da oba pune s 500mA, ali nisam siguran - neki od mojih punili su na 500, a neki i na manje/vise - ali veci je problem sto, nakon sto napuni, puni i dalje, ali sporo tako da, ako ne odspojis baterije, za sat-dva moze se desiti da odu preko 4.20! Ako bas trebas te punjace, onda radije puni u paraleli svih 5 pri cemu pazi da su slicne voltaze (ili na zelenom spoji svih 5 - nebitno kakve su voltaze tamo) da se struja rasporedi...
Ja inace za 1S koristim ovo:
https://www.banggood.com/EV-PEAK-E6-4_35W-ACDC-Smart-Lipo-Charger-for-JST-MCPX-MCX-MOLEX-PlugTiny-Whoop-Blade-Inductrix-p-1150131.htmlImam i IMAX B6 i njega koristim za 2S, a po potrebi isto za 1S.
Od portable punjaca koji mogu na power brick i laptop, koristim:
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-micro-6-lipoly-battery-charger.htmlTaj je zbilja odlican iako i on ima minimum 350mAh (i samo MOLEX/Walkera/Losi konektor - ali imam kablove-adaptere) - ali za parelelno punjenje npr 2 baterija od 150mAh na jednom slotu, skroz OK.
I jos jedan EDIT i malo offtopic
Ne znam jesu li ti vec dali upute kako se postupa s brushed motorima - ako nisu, evo savjeta od mene: prije prvog leta s novim brushed motorima, dobro je napraviti "break in" motora. Iako tvrde da to ne treba za ove mikro brushed motore koji se danas koriste u tiny whoopovima i slicnim mikro quadovima, ja to ipak preporucujem jer sam se uvjerio da stvarno ima razlike u performansama, posebno ako koristis brze motore (>14500kv). Dakle, prvi let ne letjeti, vec jednu bateriju potrositi samo vrteci motore na najmanjoj mogucoj brzini dok je quad na zemji. To je cca 10-tak min. sto je moguce sporije spore vrtnje (dok se baterija ne potrosi tj. do LVCa ili dok ne istekne 10-tak min). Pazi da se ne griju - ako se griju, trebas sporiju vrtnju, ili, ako se griju i na najmanjoj mogucoj brzini, zaustavi proces nakon 3-4 minute. Nakon toga moze normalno dok god ne promijenis motore...
I nakon jedne ture (jedne baterije), motori se moraju ohladiti bar 3-4-5 minuta prije novog leta (ovisno koliko su vruci). Izbjegavaj odmah s drugom baterijom u zrak jer ako se motori ne ohlade, trajat ce puno krace i pregoriti brze (zato ja imam 4 whoopa pa dok se jedan hladi, ja fino s drugim u zraku...
)