Ok, moja greska, nisam procitao uputstvo pre nego sto mi se ovo desilo... A ko je pre ovoga procitao?
Nadam se da ce moje iskustvo pomoci da se jos nekome ne desi slicno, a ja sam, nadam se, jos i dobro prosao. Da nije bilo tog drveta, on bi lepo sleteo na svoju home point tacku, na sred jezera
Mada nema nekih vidljivih tragova vode jer sam ga brzo sgrabio a i nije se ceo potopio (sve se desilo u velikoj brzini pa se i ne secam najbolje detalja), jos ga nisam ukljucio i necu jos do sutra. Ono sto sam iz ovoga naucio je:
1. Pre poletanja proveriti home point.
2. Izbegavati letenje ako u krugu od 20 metara nema bezbednog mesta za sletanje. Posebno izbegavati poletanje sa same obale reke, mora, jezera... Ako udari u drvo, manja je steta nego ako potone u duboku vodu
3. Ne cekati da se baterija isprazni do kraja. Bolje je prezaliti nekoliko sekundi snimanja nego rizikovti ovakve situacije
4. U ovakvim situacijama koncentrisati se na vracanje kontrole, gledati sta pise na ekranu. Ja sam gledao gde ce da odleti, besmisleno, umesto da otkazem RTH i bezbedno ga spustim.
5. Kad naidje na prepreku, spark krci sebi put. Lomi granje, sece lisce... Ne treba ocekivati da ce motori stati kad naidje na prepreku, ili bar ne tako brzo.
6. Procitati uputstvo. Skinuti PDF, jer su na prilozenom toliko sitna slova, da je nemoguce citati ga bez lupe.
7. Cim ga sklopim pristupam izradi platforme od stiropora koja moze da odrzi na vodi njegovu tezinu, koju cu koristiti za letenje iznad vode.