webra je visokokompresijski motor koji ne trpi vise od 5% nitra, a odlicno radi i bez nitra. ocaranost nitrom i smanjivanje kompresije motora krenulo je iz amerike jer je nitrometan tamo jeftin i moze se nabaviti na benzinskim pumpama dok je kod nas u europi jako skup pa je webra zadrzala visoku kompresiju. negdje sam citao da postoje dvije vrste kineskih motora tipa sc, asp, magnum (to su sve isti motori sa razlicitim imenima), jedni s niskom kompresijom za ameriku i ostali s visom kompresijom za ostatak svijeta.
koju webru imas?
metanol se nabavlja sastrane preko raznih kanala pa je najbolje da se raspitas okolo i prosiris vijest da ga trazis pa ce se vec netko naci tko bi ga mogao nabaviti
prije se metanol mogao nabaviti u firmi velekem koja se nalazila na zitnjaku, ali sam ih zadnji puta kontaktirao prije 3 godine i nisam na kraju kupio metanol od njih jer mi je nabavio susjed. cijena je bila 200 kuna + pdv za 20 litara.
dobro je u kupovno gorivo koje imas dodati malo ricinusovog ulja posto tjera vodu iz lezajeva i dobiva na viskoznosti prilikom pregrijavanja za razliku od sintetike koja se nalazi u kupovnom gorivu. 2% ce biti dosta sto znaci 0,2 dcl na 0,98 litre, ali ne treba sitnicariti pa dodas tu kolicinu u cijelu litru.
modelari po stranim forumima gorivo cool power u sali nazivaju cruel power radi ucinka koji imaju na motore.
ako volis masno onda ces doci na svoje sa domacim gorivom jer ricinus jako dimi i masti model 5x vise od sintetike.