Pozdrav,
slažem mali quadcopter (moj drugi pokušaj nakon što sam sklepao nešto što se nije zadimilo ) ..no ovog puta slažem komponente na puno manji FC koji je ujedno i PCB. Radi se o:
https://www.banggood.com/Emax-STM32F303-F3-Femto-Flight-Controller-with-Integrated-BECBuzzer-PadsVBatPDB-p-1101875.html?rmmds=myorderNa ovoj pločici su pinovi za ESC jako blizu signalne žice i sve sam to nekako naknap zalemio. Pogledao sam otpore sa voltmetrom i naizgled nisam napravio nikakav kratki spoj. No nakon što sam spojio 2S bateriju na pločicu zadimi mi se jadan ESC. Vrag mi nije dao mira, pa sam opet išao spojiti bateriju, pretpostavljao sam da sam zezno samo nešto s tim ESCom i htio sam vidjeti hoće li ostali motori raditi. Nakon što sam ponovno spojio bateriju, neko vrijeme je bilo sve oke i taman da ću spojiti usb i evo bijelog dima opet. ...ovog puta je barem iz tri ESCa krenuo. xd.
Ok, shvatih da sam nešto opako zezno...i sve rastavim.
Nakon toga sam uzeo pojedinačno svaki ESC i spojio ih na istu bateriju i dao im signal direktno sa jednog prijemnika i svi motori su se vrtili. (Drugim riječima, nijedan nije riknuo do kraja)
Moje pitanje je:
kako provjeriti ispravnost ESC-a?
kako provjerite jel sve ispravno pospajano prije uključivanja baterije?
...i za kraj, ne pada mi na pamet što sam mogao zeznuti? Schema spajanja se vidi na linku gore koji sam dao, i više manje bi trebalo biti jednostavno. Minus na minus, plus na plus i signalna žica u sredinu... hmmm.....
..jedino ako sam kod lemljenja nešto spojio pa to nisam detektirao.
Možda će nekom sa iskustvom biti odmah jasno o čem je riječ
??
Hvala i sretna Nova godina svima!