Pozdrav!!
Evo, chitam ovo sve i nikako ne mogu shvatiti logiku 🙂
Kupio si dva bugsa, Josh dijelova, muka Isusova da se to nekako pospaja i na kraju imash neupotrebljivu stvar.. za toliko kolko si potroshio na to sve, mogo si kupit sve dijelove i slozhit pravi fpv dron pa letit los dok ne skupish lovu za neke cvike..
NHF 🙂🙂
Čudi me da uopće itko ovo čita, više pišem jer je onako lijep slijed događaja
Da, u pravu si, za novce koje sam dao za drugi Bugs i FC, mogao sam biti donekle blizu kupnje "prave stvari", ali ideja je da jedan Bugs ostane u funkciji, tako da ovaj presloženi ako (kad) postane neupotrebljiv, pukne frame ili slično, njegovi ESC, motori, baterije, njegov izvađeni FC, daljinski... sve ostaje u rezervi za onaj prvi za mijenjat stvari po potrebi jer je cijena pojedinačnih komponenti nekad i veća nego što sam platio cijeli drugi Bugs. Kod prerađenog Bugsa tx, kamera, vtx, rx idu i na idući "donekle pravi" dron, tako da to nadam se nije trošak bezveze.
Trenutno je prerađeni Bugs u funkciji kao air mode trainer, svrha mu je bila da pokušam sam složit dron, podesit betaflight i zaokružit cijelu priču na nečem što je jeftino i čiji dijelovi mi ionako trebaju za nešto drugo (za stari Bugs, ali ne baš odmah), i kad to uspijem, da sa više samopouzdanja da neću sj***t stvar naručim skuplje bolje dijelove za "pravi" build.
Zašto sam danas baš došao na forum, zato jer je nakon.. malo je reći 20tak.. probnih podizanja s poda, modificirani Bugs napokon u funkciji gdje se može normalno kontrolirati u air i level modu, pa je vrijeme za zadnje poglavlje ove priče. Danas sam otišao na livadu prvi put s njim, probao par minuta da je stvarno sve ok, pa da je sve ok i kad nosi kamericu, i onda je snimljen ostatak te baterije na videu ispod. Na
00:15 i
00:16 se vidi da nije još posve 100% dobro što se PIDova tiče, ali je dovoljno dobro za mene i svrhu drona. Kako se na videu može vidjeti, stabilnost je veća nego kod originalnog, praktički da netreba na kamerici paliti EIS (ni ova snimka nije stabilizirana). PID-ove sam doveo kako sam rekao do razine koja mi je trenutno ok, pojačao sam malo filtere, a sve dodatne funkcije u betaflightu kao anti gravity i slično pogašeno. Na
02:48 je jedan (prvi ikad) nespretan pokušaj barrel rolla, jedan sličan i kasnije na
04:36. Nakon tog leta motori su bili jedva primjetno topli, uglavnom nikako problematično vrući, a nosio je action cam. Uglavnom zadovoljan sam sa postignutim, koristit ću ga za vježbu air modea dok funkcionira ok, kad ne, ide u dijelove za Bugsa i dijelove za idući dron.
http://www.youtube.com/watch?v=l9_MH8BtWoQSvi koji čitaju ovo i misle krenuti sličnim putem, trebaju dobro razmisliti postoje li bolje opcije. Impulsnom odlukom sam umjesto kupnje 2 motora i jedne baterije, kupio cijeli drugi Bugs jer je tako bilo jeftinije i bio je flash sale sa EU skladišta, a onda su krenule ideje.. Vjerojatno bi bilo bolje da sam pustio da se stari Bugs umirovi, a kupio za nešto više novca, Tyro109 ili slično. Ovako sam naučio nešto više o svemu skupa, ali vjerojatno na nepotrebno dugotrajan i teži način.