Moj prvi Cub je gotov i sad bože pomozi. Izrada prvog modela je trajala duže, par dana zbog izrade raznih pomagala koja olakšavaju izradu, a i prvi je model. Uglavnom jako sam zadovoljan kako je ispao, vizualno, a što se tiče letnih svojstava, tu sad dolazimo do jedne velike molbe. Naime, potreban mi je netko sa iskustvom, jer budem li ga ja isprobavao, ne bu dobro svršilo.
Znam što govorim jer prijašnja isprobavanja mojih modela su trajala jedno tri poštena treptaja oka bez mogućnosti popravka istog. Odletio sam već sati i sati na simulatoru, no simulator je dobar da palci počnu raditi bez prevelikog razmišljanja u koju ga stranu treba pomaknuti. Let sa pravim modelom je bitno drugačiji, no vi to svi već jako dobro znate.
Pa ako ima netko voljan za to bio bih mu jako zahvalan.
Evo ga, moj ponos i dika
[attach=1]
Nije obojan, ipak je to prvi model i po njemu će se raditi drugi, pričuvni, normalno sa ispravljenim greškicama koje su se potkrale.
[attach=2]
motor je drugi nego onaj koji sam naveo u prethodnom postu. Skinut je sa Art-Techove Cessne (koju sam ja isprobavao pa samo zamislite kako je završila), napon mu je 7,4V, tako da sad dvije lipice koje imam (7,4V) odgovaraju.
[attach=3]
[attach=4]
[attach=5]
Njaprije je bilo zamišljeno staviti jedan servo za elerone, no kasnije sam se predomislio pa sam stavio dva i kablove jednostavno sproveo kroz krilo.
[attach=6]
[attach=7]
Ove cjevčice kroz koje prolazi push rod su od lizalica. Jedan dan sam bio sa djetetom u parku i slučajno vidio jednu, taj dan sam baš razmišljao i o tome kako izvesti taj prolazak kroz trup, dignem ju, pogledam i vrisnem: "To je to!". 15 minuta smo se mala i ja igrali traženja cjevčica po parku, normalno ona ih je nalazila, ja sam i uzimao.
[attach=8]
[attach=9]
Nije mi se dalo načinjati novu ploču izofloora, pa je poklopac baterije napravljen od ostataka 3mm-tarskog
[attach=10]
460g, RTF