Evo, riješeni svi problemi!!! Kao i u 99,9% slučajeva nije bil problem u raznim koderima i dekoderima nego u ispravnosti postavki. Marijom, bit svega, kad otvaraš novi projekt u video editing softveru, njegove postavke
moraju biti identične sa postavkama videa kojeg misliš upotrijebiti-drugim riječima ako sam snimil film sa Camileom P10 u HD rezoluciji 1280x720, 30 fps i progressive modu onda
moram i projekt prilikom kreiranja postaviti na te postavke. Znači, nije bitno (bar što se tiče Ediusa) dali ti je video snimljen u AVCHD-u, mpeg4, mpeg2, H.264 ili bilo kojem drugom codecu bitno je da se poklapaju rezolucija (manje bitno), fps (najbitnije) i način prikaza (manje bitno). Ako imaš različite video isječke onda ih prvo treba konvertirati na način da im se nakon konverzije obavezno poklapaju fps a poželjno i rezolucija i način prikaza (interlacing), zatim otvoriš novi projekt u video editing programu (preporučam Edius) sa istim tim postavkama, ubaciš sve video isječke, izrežeš, porežeš, zmuljaš ili več kaj hočeš, dodaš malo teksta i exportiraš u neki format zgodan za upload na web. Ja sam koristil HD wmv jer mi je bil najmanji nakon kodiranja (30Mb) dok su mi drugi (mpeg2,4, h.264) bili 70 i više mb a razlika u slici nije previše velika. Evo videa:
Toshiba Camileo P10 HD