Ja ako se oslobodim taj dan stižem i donosim 2 glavosjeka da se upoznamo, podružimo i letimo.
Ivane,
da dođeš i čak ne letiš, ne bi bio smak svijeta jer bi se družio sa ostalim modelarima, izmjenjivao iskustva, nešto vidio i drugo. Ali ako organizator kaže da su pozvani svi oblici letjelica, onda tu valjda spadaju i dronovi. Ovo nije prikrivena akcija policije da pregleda sve letjelice na jednom mjestu, a ulaz je slobodan, kao i letenje prema dogovoru.
Ali ako se brineš zbog onoga "pod haubom", čini mi se da si ti jedan od onih zbog kojih se donose sve stroži zakoni o letenju.
Ma je da kao da sam jedini tu koji izraduje dronove veceg dometa. Dron kao i svaki jedino sto je veci i jaci zbog nosivosti baterija te samog dometa i snimanja. Nista sto nisi vidio danas i ima ih u slobodnoj prodaji uz helical antene 2w boostere itd.( dobro nebi boostere donjeo zbog drugih sudionika sa skupim letjelicama) mislim da su tu svi vise ili manje imali ili imaju takve letjelice. Isto tako ako znas kako izradit onda si i upoznat sa letenjem i pravilnikom te da neletis u D zonama od 2000m. Nisam od onih sto ne postuju pravila i nije mi gust letit na visini vecoj od 100m al mi je gust kad odvalim nekakvu duljinu puta i sve to vidim i gledam.
Ivane, ako si upoznat s pravilima, ne bi ti trebao bit problem letjeti. Motorni modeli bit će odvojeni od elektro sta se tiče zasebnog letenja, a elektro će moći letjeti s više letjelica u školskom krugu ili akro zona, no za to će biti potrebno sudjelovati na Brifingu prije početka letačke operacije. Naknadne želje za letenjem van brifing zone nemožemo ispuniti s obzirom na sigurnost ostalih modelara.Dronovi su svakako dobrodošli i bit će izdan NOTAM no on neće pokrivati nista više od klasičnog skolskog kruga, te vertikalna limitacija do 100m. Ako vam treba više, vrijeme je da se pozabavimo i tim pitanjem na samom okupljanju.
Bit ću vam na raspolaganju da se pregledaju/korigiraju stvari na letjelicama za koje imate moguća pitanja, te veći broj iskusnih graditelja i modelara koji će vam s sigurnošću otkiriti i odkloniti sve nedoumice.
Šta se tiče dronova/multikoptera kolega Zed će sigurno prisustvovati i bit će Fpv letova no oni će biti limitirani klubskim pravilima i bez presedana. Grupno letenje drona i modela bit će izvodivo samo u slučaju dogovora na Brifingu, te jasnom zonom i ciljem snimanja/praćenja.Stojim na raspolaganju za danja pitanja.