Re: Remorker Reply #210 – November 27, 2020, 06:02:33 pm Hvala Werner i lijepi pozdrav.Nadam se da si dobro , pa se vidimo u proljeće kad zatopli na Lokvarskom jezeru i Grobničkom polju.Pozdrav iz Rijeke
Re: Remorker Reply #211 – November 28, 2020, 08:18:03 pm Idemo dalje.Protupožarni top na poziciji - slijedi ljepljenje temelja na krovu kormilarnice i spajanje osovine topa sa servom.Započeo sam sa izradom stupa radara odnosno rasvjetnog stupa - oblik neće biti kao u nacrtu (ne sviđa mi se) već neka moja varijanta.Pozdrav iz Rijeke
Re: Remorker Reply #212 – December 03, 2020, 05:48:09 pm Dobro večer svima .Pozabavio sam se izradom "stakala" za navigaciona svijetla - upotrijebio sam tanku ( 0,25 mm ) prozirnu foliju ( pretpostavljam da je PVC , folija je sa jedne kutije u kojoj je bila košulja), te je grijanjem savio oka aluminijske šipke promjera 8 mm , odrezao višak i montirao na poziciju.Također sam nastavio rad na rasvjetnom stupu.Pozdrav iz Rijeke 2 Likes
Re: Remorker Reply #213 – December 13, 2020, 06:11:51 pm Dobro večer svima Rasvjetni stup obojan,slijedi izrada nosača lampi i samih lampi.Započeo sam i izradu linice na palubi kormilarnice.Pozdrav iz Rijeke 1 Likes
Re: Remorker Reply #214 – January 03, 2021, 07:43:05 pm Pozdrav svima Na početku Nove 2021. želim svima sve najbolje , u prvom redu puno zdravlja , a za ostalo ćemo se na ovaj ili onaj način već nekako snaći.Nakon novogodišnje pauze nastavljam sa radovima - izrada stepenica od glavne palube do palube kormilarnice , izrada gotova ,slijedi bojanje.Pozdrav iz Rijeke 2 Likes
Re: Remorker Reply #215 – January 06, 2021, 07:51:27 pm Pozdrav svima Stepenice prilagođene na poziciji montaže ,obzirom da će sigurno doći u doticaj s vodom-premazao sam ih epoksijem prije bojanja.Pozdrav iz Rijeke
Re: Remorker Reply #216 – January 08, 2021, 05:55:33 pm Dobro večer svima Danas sam započeo izradu ograda i rukohvata.Materijal koji je upotrebljen je PVC traka 20x2mm (Pevex) izrezana na trakice širine 5 mm za izradu stupića i puni PVC tondini promjera 3 i 2 mm nabavljeni ovdje:https://www.modulor.de/en/asa-round-rod-white.html Pozdrav iz Rijeke
Re: Remorker Reply #217 – January 10, 2021, 11:07:07 am Dobar dan svima .Linica na palubi kormilarnice i stepenice "upasane" na poziciji montaže - sad oboje može na bojanje.Pozdrav iz Rijeke 3 Likes
Re: Remorker Reply #218 – January 17, 2021, 05:53:55 pm Dobro večer svima Stepenice obojane u sivo , linica obojana u bijelo.Započela izrada nosača lampi i lampi za rasvjetni stup.Pozdrav iz Rijeke 1 Likes
Re: Remorker Reply #219 – January 30, 2021, 06:10:18 pm Dobra večer svima Protupožarni top fiksiran na poziciji , spojena je cjevčica za dovod vode i montirana ručica za spoj sa servom koji će okretati protupožarni top.Pozdrav iz Rijeke 1 Likes
Re: Remorker Reply #220 – February 01, 2021, 12:40:26 pm Dobar dan svima Izrada nosača lampi i samih lampi gotova.Prilagođene dužine nosača na rasvjetnom stupu te provizorno sve složeno. Slijedi montaža ledica na nosače lampi i lemljenje žica na nožice te provlačenje žica kroz rasvjetni stup u kormilarnicu (nadgrađe).Nakon toga konačna montaža i ljepljenje svih detalja na rasvjetni stup.Pozdrav iz sunčane Rijeke
Re: Remorker Reply #221 – February 01, 2021, 08:08:23 pm Odlično si napravio.Nas to još čeka... Pozdrav sa Hreljina, Werner"Ne pričaj - napravi!!"www.kamphausen.ch
Re: Remorker Reply #222 – February 02, 2021, 09:23:24 pm Dobra večer svima Werner hvala na komplimentu.Nastavak radova na ogradi - savijanje i slaganje sekcje ograde na krovu kormilarnice.Pozdrav iz Rijeke 1 Likes
Re: Remorker Reply #223 – February 11, 2021, 08:26:12 pm Dobra večer svima Nastavak radova na krmenom vitlu i vodilici užeta za povlačenje čeličnog užeta za tegalj ; zahvaljujem još jednom kolegi Werneru na 3D printanju bubnja za vitlo i napuhnih splavi.Prozori na nadgrađu su na mjestu.Izradio sam i lampione za rasvjetu palube u zoni nadgrađa i radni reflektor za pramac.Pozdrav iz Rijeke 3 Likes
Re: Remorker Reply #224 – February 15, 2021, 05:14:25 pm Pozdrav svima Navigacioca svjetla (zeleno/crveno) riješena , niše navigacionih svjetala na poziciji.Obojeni detalji : - temelji napuhnih splavi ,- vitlo, -vodilica konopa,- radni reflektori (pramac/krma)Pozdrav iz Rijeke 2 Likes