Nastavno na ovaj post
http://www.flyfreak.net/index.php?topic=17359.msg243333#msg243333odlucio sam prije pravog "scale" modela (isti je vec u fazi izrade), svoje prve korake u svijetu "jetova" napraviti postepeno i primjereno mojem (ne)znanju. Vec neko vrijeme tragao sam po stranim oglasnicima dali se mozda pojavi neki model kakvog je izradio nas "pionir" dr.Tom i napokon mi javio mi se covjek iz austrije (jet pilot iz austria tema) da mu vec neko lezi upravo takav model bez elektronike u podrumu
Poslao mi je nekoliko fotografija i odmah rekao, da je model jako precizno napravljen ali da ga je prijasnji vlasnik doslovce davastirao pa neka dodjem pregledam i ako mi odgovara neka ga vozim za relativno male novce
. Sve u svemu odozgo model je izgledao odlicno ali pogled ispod otkriva ono, o cemu mi je pricao trenutni vlasnik
Zajedno smo sjeli u kafic i uz jutarnju kavicu analizirali stanje modela i sto je sve potrebno napraviti, da bi se model popravio te usposobio za let - vidjelo se da mu je doista jako stalo da ovaj model ponovo poleti, tako da moram pohvaliti nevjerojatnu susretljivost i profesionalnost austrijskog kolege
. Na kraju sam preuzeo model i to otprilike 50% cijene nesastavljenog kita
Nakon temeljitog pregleda odlucio sam skinuti svu foliju sa modela, ove potrgane i pogrickane otvore na nosivim plocama obraditi "Dremelom" te na iste dodati nove nosive ploce, također viskove ljepila u kutevima pofrezati a donju stranu trupa potpuno na novo plankirati. Nedostaje i prednja noga ali ta je tema se proteze jos iz pilatusa pa je sada vise nece biti problem pronaci...
Mozda se pitate dali se to sve isplati raditi i mozda bi netko samo ugradio komponente te poletio ali vecina koji me poznaju, znaju da volim "komplicirati" i tehnicki dovrsiti modele pa ce tako biti i sa ovim trenazerom.
Nastavlja se...
[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]
[attachimg=4]
[attachimg=5]