Da, imao sam 2 Endera, sad imam jos jednog.
Na njima sam isto printao s 0.4 mm nozzleom i 0.2 mm layer height
Htio sam odmah uzeti Prusu, ali su me razni revieweri uvjerili da Ender printa istom kvalitetom kao i Prusa i3 MK3 - sto je apsolutna laz.
Ako uzmemo u obzir da je Ender cetvrtinu cijene Pruse - printer je top, ali da printa istom kvalitetom (neki kazu cak i bolje od Pruse) je stvarno laz - valjda su svi placeni od Crealityja ili nemam pojma. Mozda samo nisu probali printati single wall printove
Moguce se pribliziti ako apgrejdas maticnu, stepper drivere, hotend i extruder i dodas sondu za auto bed leveling, ali onda smo vec cijenom dosta blizu Prusa kitu i opet to nije to, jer ima samo jedan motor za Z os i dosta je tesko namjestiti da je gantry konstantno pod 90 stupnjeva na podlogu, pogotovo kod visih printeva.
Osim toga ga yebe bowden tube, trebalo bi apgrejdat na direct drive ali onda je jos veci problem jer je veca masa na gantryju
Isti problemi su s CR-20 Pro. Iskreno ne znam jel' se isplati radit sve apgrejde, Prusa kit po meni vrijedi svake lipe samo se jako dugo ceka (ja sam svoje cekao preko 2 mjeseca, sad je to jos i vise)
Sve ovo gore stoji ako zelis jako dobru kvalitetu printa, ako si netko samo tu i tamo zeli isprintat avion ili nesto drugo - nije vrijedno.
BTW s "normalnim" printevima nema toliko problema, najvise se vidi na single wall printevima
Na kraju kad sam sve stavio na papir odlucio sam uzeti Pruse zbog relativno male razlike u cijeni, a na kraju opet to ne bi bilo to