Evo da se i ja malo ubacim u ovu masu letecih vjeverica... Kopajuci po arhivi, nasao sam clanak iz novina odnosno poziranje nakon nastupa nekadasnjih "Zagi-sta" iz Međimurja tocnije tadasnjeg "AK Cakovec" cija modelarska sekcija bila je tada u zenitu
. Bilo je to krajem proslog stoljeca u Sv. Martinu na Muri (danas poznat po toplicama..) gdje se je na blagdan Velike Gospe odrzavalo veliko slavlje, tako da je i nasem nastupu nazocilo vise stotina posjetitelja. Koliko se sjecam bilo je vrlo uzbudljivo letjeti sa 4-5 Zagija pred tolikom masom ljudi na ogranicenom prostoru nogometnog igralista.
To su bili nasi prvi dodiri sa "strujom" a komponente koje smo koristili bile su dosta robustne. Moj Zagi bio je izrađen od 20kg/m3 stiropora presvucen sirokim selotejpom. Kao ojacanje koristili smo karbonsku cijev od strijele za luk. Servaci su bili klasicni graupnerovi C5xx, motor Speed400 6V, regler Kontronik Rondo400, potisna elisa Gunther a najteze od svega bile su NiCd baterije Sanyo AR700 - 7 clanaka
.
p.s.
Citajuci ove vase postove uhvatila me nostalgija za tim vremenima pa ako je netko voljan kvalitetno izrezati 2 krila i poslati mi putem poste (naravno uz €€€ nadoknadu) neka me kontaktira na PP.