naravno da sam doživio pad
, kakav bi to model bio da ne padne....
onaj karbonski je par puta pao sa visine oko 1m prilikom poštelavanja, i jedamput sa visine 30m dok sam ispraznio bateriju
na žalost kad je baterija prazna, jedan regler prvi ugasi motor, pa tu dolazi do problema..... nakon toga imam gore onu zvučnu signalizaciju za baterije, čim se počne glasat, sljećem....
dok je pao sa 1m visine, ništa nije bilo, a pad sa 30m visine mi je slomio samo 1 elisu, elise su spojene na propsaveru sa gumicama...
mali trikopter mi je pao isto par puta
, svaki puta zbog prazne baterije, jer na žalost nemam sklop koji bi dojavlivao kad su 2S baterije prazne
jednom je pao zbog pokušaja akrobacija(lupinga) na maloj visini... pošto je mali jako lagani, ima samo 180g RTF nema nikakve štete na njemu....
aluminijski profil je 10x10mm sa stjenkom 1mm, ima ga za kupiti u OBI-ju 2m dužine 32kn
ploče od karbona sam sam isprešao, to je sloj karbona sa svake strane a jezgra od laganog špera
kontrole na stanici su identične kao na heliću sa 120 stupnjeva swashom, samo umjesto serva imaš 3 reglera i motora
ovo leti jako slično heliću, skoro identično, samo kaj pad ne košta ništa, nema slaganja i živciranja..... i sa trikopterom možeš radit stvari koje sa helićem nikad ne bi..... jer ne ne bude ozljedil ko helić
repni servo na karbonskome je mks8910 na spartan gyru, a na malome je običan 10g servo na analognom BA gyru....
uglavnom nema razlike između njih, trikopter za razliku od helića ima jako mali okretni moment i nije potrebna neka brzina servaća da to drži ravno....
ja ne vidim apsolutno nikakvu razliku između spartana u HH modu i analognog BA gyra u rate modu...