znam kaj ima davor....
mi u VŽ-u imamo klub u kojem se sastajemo minimalno jednom tjedno, tak da smo svi VŽ modelari dosta povezani....
nego mene zanima drugačiji raspored ulaganja u FPV komponente.....
GoPro HD kamera, video link oko 400mW na 1,2/1,3GHz i jeftine naočale 320x240......
odgovorno tvrdim, da nema razlike između kineskih naočala 320x240 i 640x480..... u "modelarstvu"
optika je ista, kučište je isto, samo je razlika u rezoluciji, kaj se na FPV-u bude jedva zamjetilo.....
mučil me jedino podatak koji se pronašao na stranim forumima, da u 320x240 rezoluciji nije moguće vidjeti dobro eagle tree OSD, kaj se pokazalo ko čista glupost
nema razlike u podacima na OSD-u kod raznih rezolucija....
osim toga FOV(kut gledanja koje oko gledaoca zatvara sa rubovima ekrana) je dikertno vezan za veličinu ekrana i udaljenost tog ekrana od očiju.... i ništa više.....
dosta kineskih proizvođaća lažu strašno kod tog FOV-a, recimo 50 inča na 3 metra udaljenosti je virtualni ekran, a FOV je 46 stupnjeva
dovoljna je velicina ekrana, udaljenost do njega i malo matematike iz osnovne škole(pitagorin poučak) da se izračuna pravi FOV
prava razlika u rezoluciji bi se vidla da se gleda neki filmić prek njih, a pošto mi ne trebaju za to, ne mislim bacat nepotrebno novac....
napomenul sam kineske naočale, u to ne podrazumjevam poznate marke
meni je dovoljno da ja preko naočala vidim normalno onu okolinu u kojoj se nalazi model, a bitno mi je da se snima u HD-u na kameri jako kvalitetno....
tak i tak čim dobim naočale(koje god odlučim) rastavljam ih na dijelove...... i ugrađujem si ih u skijaške naočale(masku za oči) tak da ih podesim kak mi paše i da bude savršen mrak jer ju budem prefarbao u crno.....
tak da znam točno kaj želim, ali mi se ne žuri, jer to mislim kupovat samo jedamput