Cestitke na lijepo izvedenom FPV Easyu i zaista impresivnim brojkama u metrima i kilometrima, bravo !
Hoćemo jubito !!!!
Jedno pitanje Davorvž: kada si rekao 'patch antena 8-9 dbi', mislio si naravno na antenu koji bi koristio za prijemnik video linka?
Damir
tako je, bas za video link;
u biti ko ne misli letit dalje od nekih 1000m i do 150-200m visine nema potrebe za boljom antenom na video prijemniku, ovaj video komplet radi i vise nego odlicno sa orginal antenama, jedino kod naglih zaokreta ili naglog penjanja dolazi do distorzije slike, malo izvitoperi na trenutak ali to je zanemarivo, ne utjece na let skoro nikako;
isto preporuka antene postavit u vertikalni polozaj, na daljine do 200-300m nije pozeljno ici na visinu vecu od nekih 100m zbog samog snopa pokrivanja omni antene na prijemniku, pocinje snjezit dosta, ili blago nakosit antenu;
ista stvar vrijedi za RC kumunikaciju, za daljinu obavezno antene postavit u vertikalu, za visino nakosit u jednu stranu;
Opet sve dosta i ovisi kakva je stanica, ima dosta postova po RCgrupama o problemima izmedju video tx-a i prijemnika na modelu, pitanje samog proizvođača, dosta se ljudi zali na Spektrum da ima probleme sa 900MHz i 1,3GHz video sustavima, da im smanjuje domet i to drasticno a o ovim jeftinjavama da ne govorim, naisao sam na post gdje prica tip kako mu model pada nakon 300m, stanica ona HK 6 kanala, cim je upaljen video tx;
Ja imam na Aurori ukljucen SCAN mod tako da cijelo vrijeme testira komunikaciju izmedju stanice i prijemnika, uz to jos ima i zvucnu i svjetlosnu signalizaciju ako nanjusi smetnje u prijemu ili ako pocinje gubit signal da nebi bilo nismo znali