Odg: Učim se i mučim, helić drifta na lijevu stranu
Reply #10 –
sorry kaj dizem tak staru temu ali me muci slican problem,
daklem jucer i danas sam pokusavao barem malo lebditi sa svojim Beltom cp2,
pregledao video naputke, prelistao sve sto sam isprintao i dao se na podesavanje,
gotovo sam siguran da sam sve podesio, ako netko ima uputstva za podesavanje bio bih sretan da mi ih posalje,
dakle kad sam pokusao uzletit helikopter rotira ulijevo, oK momenat i to sam podesio (servom i pomicanjem serva po repu) tak da sad vrlo malo trebam kontrirati repom,
puno veci problem mi je kak je netko rekao driftanje lijevo i nazad, nekak mi logika veli da nij erjesenje u kompenzaciji komandama vec da bi inicijalno trebalo biti prilicno stabilno pa sa komandom samo malo uravnotezizi momenat kad se odvaja od zemlje,
dakle pomicao svish plate na nacin da sam preko linkova snizavao prednji kraj swisha i podizao lijevi kraj, sad kad gledam ovaj video cini mi se da je lik to radio samo preko stanice (moj nema tu mogucnost)
dakle iz iskustva, ima li to podesavanje swisha neku granicu ili se podesava dok se ne dobije mirno polijetanje, znam da postoji razlika u statickom podesavanju kad j esve u mjeri ali to ne znaci da je i u kretanju sve uravnotezeno,
drugo, idem li uopce u dobrom smjeru
jesu li vrlo jake vibracije normalne u jednom rezimu okretaja, povecanjem broja okretaja vibracije nestaju (ili im frkevencija postaje prevelika da bi osjetio), elise sam poravnao i gotovo se idealno prate.
hvala
tko leti vrijed, tko ne leti ne vrijedi, GRUNF