Ne znam da li samo to rekao već ali s obzirom da sam u 90-tima (97-98) uživo vidio lika na lučkom sa F-15 sa mlaznjakom unutra (vrlo vjerovatno kao i ovaj moje ali se više ne sjećam, znam da je imao ispušnu cijev podjeljenju na dva ispuha...o kako dobro. Tad sam shvatop da je model takvog zrakoplova stvarna kopija pravog aviona. Zvuk je nenabdjebiv a da ne govorim o tome da je jedan naš kolega poludio kada ga je vidio u zraku. On u Cessni 172N, a pored njega prolazi f-15. Ovaj se izbezumil. SAmo je problem bio u tome što se modelar (Francuz ili Belgijanac) nije najavio kontroli leta pa je bilo sranja jer je lik skoro imao sudar sa F-15. Pilot se usrao jer isprava nije shvatio da li je to model ili je počeo WWIII da on toga nije niti svjestan.
Kako ga je samo letio. Ali zuk je nenadjebiv...nema tog EDF ili klipnjaka koji može nadj***ti ovakav mlazni motor. Vjerujte mi kada Vam kažem da je toliko glasan da se cessnin motor niti ne čuje. Bez antifona iznad 90 000 RPM No chance!
Popravci možda ako imaš proklizavanje u slijetanju ili slično. Ako ode van kontrole...pa-pa, Ode i motor i sve ostalo, a da ne govorim o tome da možeš napraviti veliku štetu nekome trećemu tako da ja osobno ne kanim poletjeti (ako ću ikada poletjeti ) bez osiguranja svog modela i trećih lica. To je jebena raketa koja kada se otme kontroli prolazi kroz sve osim ne kroz beton. Vratilo motora je od jakog alatnog čelika izrađeno, a da ne govorim o turbini. Sve bu se raspalo, ali ta dva dijela će ostati čitava i pri 300km/h i oni prolaze kroz auto, avion, ciglu (šuplju) a o ljudskom tijelu da i ne govorim. O požarima koje može izazvati neću niti pomišljat.
Tog je mene najviše strah.
No kako bilo da bilo, hvala svima na podršci i ljepim željama što se tiče mojeg uradka, vjerujem da ću uspjeti u svojem nastojanju oko aviona ali nemojmo juriti pred rudo. meni vrijeme nije problem, za sada.
Motorček će biti izložen na Aeromeetingu tako da možete ga tam pogledati kako moj novi roštilj izgleda
Ako će biti sve u redu i dosta zainteresiranih, naravno i uvjeti, budemo ga kresnuli da vidite kako radi. Naravno, velikih okretaja i slično neće biti jer ipak će biti puno ljudi, a oko tog motora treba prostora min 12 metara sigurnosne zone.