Odg: Ručni rad KJ66 Mlazni motor
Reply #156 –
PADOBRANAC !
Istina da su alati za to večinom od aluminija u ozbiljnoj proizvodnji, ali očito ima IZNIMAKA.
Imenjak, ja sam siguran da ti imaš puno više iskustva od mene, ja sam mlad i zelen... ali nemože mi nitko osporiti kaj sam vidio svojim očima i osjetio svojim prstima.
++++++++++++++++++
[/quote]
Imenjak,ako si mlad nemoj reci da si i Zelen,to jedno sa drugim nemora da bude u tijesnoj vezi,
gle ovako, nije u redu da radite Alat u kome se Sprica sve u jednom,i dio za Ulivnike zajedno sa komadima,to se ne radi,normalno bi bilo da uradis Alat sa sto je moguce vise Komora za sam Dio sto bi Alat jako pojeftinilo,mogu misliki kako je to bio veliki KLOC,
Dijelovi se lijepe za Ulivnike i na samome mjestu Spoja ja uokolo Ulivnika jedan Rub a to zbog toga sto kada odrezes Ulivnik nemozes izbijeci oko njega usahnuce koje moze da Komad napravi neupotrebljivim,
Kada se Grozdovi Formiraju vjesaju se na beskonacnu Stazu koja toliko dugo PROLAZI kroz DVIJE Komore,u jednoj se uranja u tecnu Keramiku a u drugoj se zaprasuje najpre Kvarcnim Puderom toliko dugo dok se ne oformi Stijena debljine ca. 2mm, poslije toga kroz drugu Komoru u kojoj se zaprasuje sa nesto grubljim Kvarcnim Pijeskom i svaki puta ponovo uranja u tecnu Keramiku sve dok se ne postigne debljina Stijene koja je ovisna od velicine Odljevka,
sada Grozdovi kruze u Prostoriji u kojoj se vrsi susenje keramike i to je duzi vremenski proces,
odavde idu u posebne Peci gdje se keramicki Grozdovi zagrijavaju da bi Vosak iscurio van pri cemu se okrecu na sve Bozje strane,
sada dolazi zagrijavanje Keramige do BIJELOGA usijanja odakje se polazu u posebno za to spremljene Cilindre i za svako grozd jedan Cilindar koji je takodje vruc i odmah se zatvara da se temperatura Grozda zadrzi,
odmah nakon toga se ulijeva zeljeni Materijal i ostavi da se Grozdovi ohlade sto traje i do 30-tak sati,
Grozdovi se lupaju i Keramika lomi da se komadi oslobode i sada ostaje rezanje Ulivnika i brusenje njegovih ostataka,
to je u najkracim crtama pa i ako je to tebi vjerujem poznato neces se ljutiti sto pisem,
zaboravio sam,veoma dobra Livnica je Thyssen koji su od skora preuzeti i pripadaju firmi Zollern koja ih je kupila i liju samo Aluminjske Legure.
ZELEN sam ja u odnosu na tebe jer imam samo 5 skokova,
skakali smo iz PO-2 Polikarca izlazeci iz kabine na Krilo Aviona,
interesantnije nego danas kako se skace.
pozdrav, Ivan