TONI,
racunam jos i mislim da bi velicina bila 5:1 raspon ca. 2m tu negdje bi se i duzina Trupa kretala,
Turbina velicina i jacina tek kada bude Zmaj gotov,
za velicinu,njen promjer nece biti problem Trup je kao BURE,
gledao sam Modele u vise Verzija,ja mislim da je to PRAVI,
Stajni Trap vlestite izrade,
poz. Iv
respect Ivane to će biti mrcina 2x2 m, a još stajni trap vlastite proizvodnje..respect još jednom
nego nisam znao da Hoffman Magnetics ima veće turbine od 70 mm za modele...znam da su radili dosta motora za vojnu upotrebu i šire ali kada su ušli u modelarske vode napravili su dobre motore za 64 i 70 mm...daju veliku snagu ali i imaju ogromnu potrošnju - jako su gladni ampera, tako da su letovi s njima vrlo kratki od 2-4 min. No, ako imaju nešto veće i snažnije od njih javi i mene to svakako zanima. Inače od 70 mm elektro turbina danas na granici sigurnosti možeš dobiti max. 2kW snage, što će ti biti premalo. Kod 90 mm postignuto je oko 10 lb potiska i to je isto neki maksimum. Ti ćeš trebati, s obzirom na gabarite, tražiti neko rješenje između 100 - 127 mm, na kojih 12 ćelija. Pogledaj malo rješenja od Tam jeta, Dynamaxa, Stumaxa itd..ukoliko već nisi. Ima sada već dosta relativno jeftinih prerada - rješenja s kojima možeš dobiti potisak koji će tebi trebati. A zašto ne bi napravio i impeler sam tako da cijeli model bude unikatan. Hm, Kristijan je već izlio neke statore za svoj.
sretno ti u gradnji i veselim se prvim slikama iste
lp
Toni