Odg: Ode nam pola vojne "flote"
Reply #26 –
Ivane, ja znam da je to što sam ja rekao lijepo, divno i krasno… ja samo želim da se osiguramo na duže vrijeme jer jako dobro znam povijest i znam koliko nas susjedi vole(što zbog Dalmacije, što zbog Slavonije) i ne želim da bude “ joj, zašto nismo…“ jer će tada biti kasno…
znam da galamimo na Srbiju i znam da se ide kupovati tamo jer je ovdje skuplje, ali se ipak više ide u BiH… isto tako znam da je hrvatski državljanin i građanin tamo kralj jer vole i poštuju Hrvate… tako je u Mitrovici, Novom Sadu, Šidu, možda u Kikindi dok oni posije Zemuna i Beograda, u Šumadiji, ne mogu organski podnijeti hrvatsko ime ili prezime… bio sam tamo na Svjetskom pa znam…
dalje, u NATO-u smo… ako ćeš ti slati sebe i svoju letjelicu na bojište, svaka čast… ako bude tako, ja ću ušutiti i tebi stisnuti ruku i poželjeti sreću… NATO, SAD i Rusija još uvijek samo istražuju takve letjelice… zasad je Predator najkorisniji, a skup kao dragi kamen(doslovce… pročitao sam cjenik i skoro pao na dupe)…
ne znam koliko Slovenija ima vojnika(imaju desetinu nego mi, bar mislim), ali znam da nemaju mlazne avione jer doslovce prelete slovenski zračni prostor… zato imaju Pilatuse… oni nam nisu jedini susjedi… da jesu, kao španjolci portugalcima, bilo bi drugačije…
što se tiče toga da nemamo para(kuna), to si u pravu i to mi je jako žao… ja sam jedan od tih koji krpa zakrpe i to ako ih ima… da ima više gladnih nego sitih, ima, ali to treba zahvaliti nekim drugim ljudima, a ne meni ili tebi… Vlada kao Vlada ne valja jer su ukusi i pogledi na stvari drugačije… ok, trenutačno se svi slažemo da u zadnjih 15 godina nijedna Vlada nije valjala, ali ne mogu reći da neće valjati… samo (znam da je to samo veliko kao kuća, ali opcija ipak postoji) trebaju doći ljudi iz struke na ministarska mjesta(oni koji znaju posao) i jedan pošteni pučanin ili građanin na mjesto premijera koji neće krasti(ima takvih ljudi, ja prvi, samo im nije dopušteno da budu pošteni)… što se tiče gradnje jedrilica… ja sam prvi za nešto takvo… samo ne želim da to bude jedina opcija…
ispravi me ako sam u krivu, ali bespilotna letjelica služi da ide duboko u neprijateljski teritorij i izviđa ili gađa neprijateljske postrojbe i objekte na zemlji… što je sa ptičicama iz zraka? Vjeruj mi, Bog ga zaustaviti neće… uostalom, zašto ne bi naši domaći piloti radili svoj posao u svojoj zemlji i za svoju zemlju? Ja samo znam da nam mlazni avioni trebaju da u svakom trenutku mogu pokriti zračni prostor Hrvatske sa dosta, ali ne previše naoružanja… što se tiče bespilotnih jedrilica, kao što sam rekao, ja sam za to… zašto ne bi bio kompromis pa da kupimo Gripene i istraživati jedrilice upravljive sa zemlje? Ja sam spreman, kao i većina, ako ne svi, raditi na takvom projektu… sve je pitanje dobre volje… da ne govorim da mi modelari imamo jako dobru kralježnicu u svemu tome i lako stvaramo i realiziramo ideje… pitanje je dali mili i dragi MORH ima obraza popustiti nama malima da se time bavimo jer većinu svega toga obavljaju vojske raznih zemalja svijeta… ponavljam, ja sam za kompromis jer smatram da su naša tri mišljenja u pravu… pitanje je točke gledišta… za kraj, nisam htio ulaziti u raspravu oko remonta MiG-a… samo sam htio reći ono što ja osobno znam… isto tako znam da Povjerenstvo ne radi previše svoj posao, na žalost svih nas i pilota u zraku…
Marijom, ne moramo se braniti od Talijana ili Mađara jer nismo u svađi(koliko je meni poznato)… inače, u planu je uzeti 12 aviona… 8 za jednočlanu posadu i 4 za dvočlanu posadu(školski koji po potrebi može vojno djelovati)…što se tiče rata sa 3. najjačom vojskom Europe i 5. najjačom vojskom svijeta… nećemo u to ulaziti jer znamo da smo iz zgazili… isto tako znamo da je to ostvareno njihovom neprofesionalnošću i bahaćenjem… bilo bi previše stavljati državu na kocku da vidimo dali su opet takvi… što se tiče par skupih igrački, trebaju, ali ne tipa Falcon ili Fulcrum nego tipa Gripen(jeftin, a jednako kvalitetan, ako ne i bolji)… pošto se ne bi kupilo odmah nego bi išlo na rate za poljoprivredu, gospodarstvo i ostalo ima… pitanje je tko i kako će se Vlada izvlačiti na te avione ako bude krala… Vlada *** kupila avione, a mi sada nemamo za kruh(a kradu i žale se jer ne mogu još više)… što se tiče Nosača… kao malome mi je to palo na pamet, ali sada kada sam odrastao shvatio sam da bi to bila budalaština i da bi se grad doslovce nasukao na kopno… a da stealth razarače dijele za kikiriki ako kupimo Gripene, dijele