Odg: Ekskluzivno: Kako je hrvatski automobil samoukog majstora u ilegalnoj utrci por
Reply #217 –
što reći, koju poruku poslati
bravo Rimac, švaka čast!
ovako nešto je po meni najveći uspjeh domaće pameti u zadjih 20 godine na polju tehnologije
pazi, španjolci ugovore posao sa EU da naprave auto, ne mogu ga napraviti
znači imaju novce, imaju internet, telefon i sve drugo mogu pretražiti cijeli svijet da nađu auto koji će predstaviti kao svoj uspjeh
i koji auto kupe?
možda se iz naše "žablje" perspektive ne čini tako, ali danas je svijet manji nego što nam se čini, bar za neke ljude
glupo bi bilo pomisliti da Rimac jedini ovako nešto radi trenutno, sigurno je u ovom trenutku bar 10 takvih automobila u testnoj fazi, ustvari mislim da je brojka prilično veća, ali... tko je uspio projekt dovesti do kraja i voljan ga je prodati (što je bitno, jer top 10 svjetskih proizvođača to naravno ne želi)
još jednom svaka čast "dečku", a u razmjerima tog biznisa, on je stvarno dečko
i sad ono što me ne veseli je na žalost realnost
on je materijalno zbrinut vjerojatno do kraja života bio i prije nego je išao u sve to
ovaj projekt je po meni s njegove strane dovršen, pokazao je sebi da je uspio napraviti ovako nešto (što mi se čini da mu je najbitnije)
ima varijante, nastaviti graditi firmu u relativno teškim uvjetima ili krenuti drugim putem (za par mjeseci vjerujem da će netko od velikih, ako već i nije pregaziti svoj ego i ponuditi neku nemoralnu ponudu), prodati sve, pomoći zaposlenicima koji to žele da odu raditi van i svi sretni
za velike igrače to su mikroskopski novci, ovdje se 10 mil eura čini kao sav svijet, ali zamislite koliko godišnje jedna toyota ili das auto potroši na wc papir
namjerno nisam išao u dio "što to sve znači za državu" i koliko se godišnje daje poticaja za poticanje davanja poticaja i subvencija za subvencioniranje subvencioniranih djelatnosti koje redom generiraju gubitke, a te subvencije i poticaje troše na...
primjer od neki dan, glavni kolodvor u zg, danas mijenjaju sustav prebacivanja skretnica je star 80 godina!!! dan danas, dok ovo pišem, u nekoj kućici na glavnom, uz zvuk radio Sljemena, kavu i pljuge vjerojatno sjedi lik koji ručno prebacuje 57 prekidača i prati crvene i zele lampice, a vlakovođe se nadaju da ga jučer žena nije jako iznervirala i da ima punu koncentraciju danas...