Odg: Ekskluzivno: Kako je hrvatski automobil samoukog majstora u ilegalnoj utrci por
Reply #397 –
Dečki polako; nemojte padati u hejt kao oni ridikuli u člancima na Indexu. Kritiziraju a da ni sami ne znaju što je to elektropogon i sve oko njega, od baterija, regulacije, motora, iskoristivosti, disipacije.
Dakle, Rimac deklarira C_2 na 1914 KS, a to je oko 1400 KW, odnosno 1,4 MW sirove snage ! Kako je iskoristivost najboljih regulacija+elektromotora negdje iznad 90%, ostaje oko 140 KW topline za disipirati. To je dovoljno za grijanje valjda 10 dvosobnih stanova, zato se ne treba čuditi otvorima za strujanje zraka na karoseriji.
Mislim da to ipak nije "trajna" snaga, nego samo impulsna ( u trajanju od koliko sec ??), evo npr. Končarev niskopodni elektromotrni vlak (2 lokomotive + 2 vagona za mislim 200 putnika) ima snagu od 2 MW, ali to je trajna snaga jer ima gdje disipirati gubitke i ne ide preko 160 Km/h.
To su ipak dva različita vozila, različitih namjena i svojstava iako im je deklarirana snaga blizu, 1,4 i 2 MW.
što sam ukratko htio reči: jedno je projektirati . kao što mini_fly_moriss kaže "žderača asfalta"-maksimalna snaga, a drugo ekonomični elektrovlak.
D.