A o jeftinim punjačima iz kine baš bi bilo zgodno da se ljudi nadovežu sa svojim iskustvima
Mislim na one do 10USD a koliko sam čuo ni ovi za 40 nije svaki ispravan.
nemaju svi para ko ti da kupuju skupe stvari....
a da ja punim sa tim punjacem baterije one ne bi bile ko žabe jer ako pogledaš damirove rhino zippy koje vozi 2 godine u avionu i gliseru i imaju 200 ciklusa bez gubitka kapaciteta.
a i punjenje rijetko dovodi do napuhavanja beterija osim ako ne puniš po propisma
Ja nemam para da bi kupoval loše stvari jer budem prije ili kasnije trebal kupiti odgovarajuču kvalitetniju stvar.
Zato rađe skupim lovu i kupim jednom a ne pet puta krivo dok se naučim pameti.
Za primjer ja sa malo para vozim igračke srednje kategorije dok neki imaju punu garažu strganog stiropora a imaju daleko više love od mene
banancer je super stvar i treba ga koristiti ali da je neophodan .... nije....
Močuće je napuniti bateriju bez balancera ali da se čelije pune paralelno i da se voltaža stavi kao da puniš jednu čeliju a amperaža se zbroji i to bi bio jedini ispravni način a to opet iziskuje bolji i kvaliterniji punjač tj. punjač za LiPo sa mikroprocesorskom kontrolom punjenja.
A ne možeš samo reći da se može bez balansera napuniti lipo. Može ali to će oštetiti ako ne i uništiti bateriju.
Samo spojiti npr. 3S bateriju u kojoj su članci vezani u seriju i uštekati na 12,6V je pogrešno jer se čelije ne pune jednako kao što se ne prazne u potpunosti jednako. Tako da će se jedna ili više čelija oštetiti.
Sad ima fakat već za male pare punjača koji mogu puniti sve baterije kaj ima netko u kući.
Ostajem pri onome što uvijek govorim da se na PUNJAČU I STANICI NE TREBA ŠPARATI!!!