Pošto sam prozvan red je da odgovorim.
Prvo kučni ljubimci.
Nisam stručnjak za kučne ljubimce! Ono u čem imam iskustva su psi pomagači čovjeku (assistance dog).
Psi mogu preživjeti 6 mjeseci u jamina 60m dubine ako im bacate nešto smeća i ukoliko u jami ima nešto vode. Čak mogu imati i štence. Tko gleda vjesti i čita novine mogao je pročitati da su ovog ljeta izvučeni psi iz jedne jame, dva odrasla i 4 štenca.
Dali biste takvim psima dozvolili da vode slijepca ili se brine o osobi s epilepsijom.
Psi pomagači provedu 15 mjeseci na socijalizaciji 4-8 mjeseci na školovanju i još 6-12 mjeseci specijalizacije s korisnikom, pri tom prolaze mnoge testove i ispite samo oni koji zadovolje standarde odlaze u službu.
Drugo djeca.
Imam dvoje djece i nešto iskustva s njima. U prosjeku su to normalna djeca. Ali znate ono o prosjekujedan jede meso drugi jede kiselo zelje u prosjeku oboica jedu sarmu. Tako i moja djeca jedno ima epilepsiju i sretni smo kad mu je "dobro" nešto manje napada. Drugo je u srednjoj školi bilo godinu dana u Japanu i tamo maturiralo, vratilo se u Hrvatsku završilo Klasičnu gimnaziju, upisalo dva fakulteta gdje uredno polaže u rokovima i još otišlo na ljetni semestar u Finsku. Po Bolonji potrebno je u akademskoj godini skupiti 60 ECTS bodova Skupilo je 140 u prvoj godini.
http://www.livingontulsatime.com/blog/images/puppyprayer.jpgTreče baterije.
S baterijama se možete ponašati kao sa psima bacit ih u jamu i još su žive, ili se jako brinuti o njima iskoristiti sva znanja i iskustva u brizi o njima. to ovisi o tome što očekujete od njih.
Baterije su ko moja djeca u prosjeku su sve dobre no neke se napuhnu i uz veliku pažnju a neke dobro rade i kad se ne traže previše. Što tek mogu kad im se pruži prava pažnja.