evo danas bio maiden novog multija...
mislim da je ono kbelcar iza na prvoj slici u zraku
još nije gotov 100%,
za sada su dva procesora gore,
jedan spojen na 10Hz GPS receiver, koji žvače NMEA stringove i računa udaljenosti, brzine itd... pa servira na gotovo glavnom procu,
a drugi, glavni, kontrolira senzore i motore, kao i 2 serva u gimbalu kamere,
treći procesor sa spojenim sonarom je na stolu, vidjet ću kada i kako bum i to spojio
to bu komedija ak će radit kak treba,
3 arduino procesora,
1 proc u samom gps receiveru,
1 u prijemniku,
6 u reglerima,
to bi bilo 11 njih, koji moraju raditi bez greške da bi model ostao u zraku
RTH radi na moje veliko veselje,
kao i position hold,
visinu održava barometrom... gurnem ga u zrak, pa se vrati, povučem dole rukom, on se digne opet na istu... (ne u 1cm kao sonar, ali na 20m visine, nema šanse da se skuže oscilacije)
a ima i carefree opciju, pa kada se palica npr. gurne naprijed, model ide od modelara,
bez obzira kako je okrenut,
probao sam ga vrtit konstatno na mjestu, a on u hodu prima komande kao da stoji zakucan ravno.
to je super za početnike, ili nekoga tko povremeno leti pa ne mora 'učiti kako se leti'
za sada je to sve neispodešavano, bit će koji filmić... jer trenutno mi je špica ovo ispod multija na 3. slici,
to sam letio cijelo popodne, a multija u 10ak minuta isprobao samo
e da, ništa bez kapi znoja,
osim što sam se otelio da posakrivam sve kablove, rastvorim reglere i flasham ih nekin drugim softom, te složim model bez trunke izolirke
gad me ugrizao kada sam flashao firmware, imam sreću što su se upalila samo dva motora, ne svi,
nije mi se dalo skidati propove kao inače, jer sam ih ulovio vezicama.
opreza nikad dosta