Pozz,
Koje su baterije na toj hexi? I zašto koristiš dvije?
To su turnigy 4S 5000 mAh, opskrbio sam se rekli bi, 8 kom m je čisto dovoljno za sada
a dvije koristim zato:
- jer je to najveća 4S Turnigy na HK-u.
a shipping je i ovako skup, a carina voli pogledat teže pakete, to je poznata stvar.
- jer model leti dulje s 2 nego s jednom
-
jer je sigurnije tako nego jedna od 10 000 mAh (ne jednom je na forumu nekome pao model jer je došlo da kvara na bateriji, samo što sam ja čuo:
neki su uništeni tipa multi pao s parsto m,
neki su nestali nepovratno jer su odjedrili u nepoznato bez kontrole i FPV slike, npr jedrilica s opremom oko 1000€
bilo da se odlemi konektor ili koji cell u paketu, a to ne možeš vidjeti jer nitko ne reže skalpelom heatshrink s nove baterije pa ih opet omata nazad)
-što takve iste imam namjeru koristiti i u FPV avionu X8. (od 1-3 komada, kada vidim kako leti najbolje, tj kako polijeće/slijeće s time)
---------------------------------------------------------------------------------------------
danas sam napokon stigao testirati let s dodatnim teretom
odmah u bulju pa 1105 grama, hover, letuckao u krug laganini, kao za snimanje, bez akrobacija
payload test hexacopterlet traje 11minuta i sletim s 14.5V pod opterećenjem (dakle 3,6V po ćeliji)
a kada se ugase motori batka se vrati na 3.8, dakle storage.
dakle:
model oko 1.5kg s još 1.2kg baterija:
1. + 100g gopro =
27 min2. mount(oko 300-400g) + 100g tipa gopro =
17 min3. mount(oko 300-400g) + 800g fotić tipa Canon D550 = 13 min
4. mount(oko 300-400g) + 1100g fotić =
11minto je trenutno moj best combo ikada,
sve sleti hladno bez grijanja a ima snage na bacanje i leti stabilno.
rctimer 650KV novi motori, 30A rctimer regleri, 11'' full karbon propovi, majkov frame, 4S batke...
ako netko ima neki svoj setup, samo neka napiše,
bilo bi dobro u biti u neki novi topic stavljati setupe, vremena leta te teret koji mogu normalno dizati i letjeti.
za male modele je provjeren dexov setup 2205C motori, 6A Plush, 8'' elise, 3S....
a o velikima se malo piše, valjda tko nabode neku dobru kombinaciju šuti o tome