Ima nešto neobjašnjivo što me privlači ovom modelu i zato krećem lagano u izradu
Nadam se da ćeš me, bez obzira, savjetovati oko gradnje...
Ma,naravno da hoću, dapaće imam za tebe idealan materijal za izradu rebara trupa: balzin šper ! Kako ga je gotovo nemoguće danas naći u prodaji, izrađujem ga sam; lijepljen sa PU je vrlo lagan, lijepim li ga sa smolom vrlo je čvrst, a lijepljen sa PVA je nekako 'klasika'. Relativno čvrst i lagan, lako se i dobro obrađuje brušenjem pa trup možeš dodatno zaobliti i postići bolje performanse.
Bilo bi dobro da svoju gradnju popratiš i slikama, jer ćini mi se da je samogradnja na ovom Forumu dobro razvijena u dosta tema.
Zato razmišljam nastaviti neke Wespenove ideje o nekim univerzalnim pitanjima i temama samogradnje, ali bi trebao pomoć specijalista za pojedina podrućja kako bi stvar imala suvisli sadržaj. Osim Frika, samogradnje se još kod nas mogu nači na aeromodelarstvo.net - tamo je jedna vrlo velika tema o gradnji F5J-N jedrilica ('Gradimo opet') gdje su razni autori predstavljali i opisivali takve gradnje.
Kada pogledaš da su na Friku prisutni Varaždinci sa multirotorima (Dex i Davorvž), nekoliko FPV frikova, Belović sa poznavanjem gradnji sa kompozitima i vakumiranjem, Kristijan Ključarić koji radi čuda sa tehnikom kompozita u kalupima, zatim Lukas sa svojim mlaznim turbinama , Plavi koji je krivac za masovnu proizvodnju Zagija, Foker,Denis_13,Lija,Kobac,Toni&Toni233,Grunf (elektromotori) ,Saraga, Tomislav i mnogi drugi koje nisam spomenuo (ispričavam se nije namjerno), vidi se da postoji jedno zdravo jezgro tema oko
Samogradnje na jednom Forumu. Mislim da ga upravo to kvalitativno izdiže iznad onih tipićnih P: ili K: , odnosno uvijek dosadnih i istih početničkih sanjarija o 'nekom' modelu.
Zato , kao što ti rekoh, ako si odlučio graditi, poprati to sa kojom slikom i rječju!
Damir