s obzirom na raniji post kolege sada ću ući u rizik i napisati nešto malo ozbiljnije...
naime,
meni je osobno najdraža rečenica iz filma "Contact" koja otprilike kaže da kada bi bili sami u svemiru onda bi to bio veliki gubitak prostora....Marijom što se tiče velikih vjernika, konkretno Katolička crkva ne isključuje postojanje života izvan planete Zemlje...premda pretpostavljam da si ti mislio na neke druge vjernike
osobno apriori ne odbacujem mogućnost da nismo sami...tvrditi da jesmo u tako velikome prostoru nekako bi mi bilo vrlo egoistično i ograničavajuće bez obzira vjerujemo li ili tvrdimo da ga je stvorio Bog - Tvorac ili da je sve posljedica kaosa...no, što je kolega vidio toga dana otom potom...
lp
Toni
sami nismo ..... ima nas 6 miljardi i 800 miljuna
i puno previše je onih koji ne spadaju na naš planet i koje bi trebalo lansirati nazad u svemir.
nažalost u našoj državi spominjat vjernike je tabu tema jer malo njih vidi razliku između crkve i vjere.
(no o tome se obicno izjašnjavam na drugim forumima)
uglavnom kad takvima koji su na razini razmišljanja iz 15-17 stoljeca spomeneš da je nešto letjelo (osim ptice) ispadaš lud....
oni kad dignu glavu prema nebu ne vide ni avione jer ništa osim price nemre letiti.
a sunce se još uvek okrece oko zemlje...
na žalost ne mogu ih izbaciti iz svog života .... pa je oprez oko svemirskih brodova i iznošenja teze da sam vidio da nešto ide nebom a da nije vrabac ušao u moj krvotok...