Najvjerojatnije je bolje zaobić koaksijalne ko ima volje na simulatorima provodit sate, i ima neku ideju o tome svemu.
Ali kad netko vidi kak ti voziš heli bez da je ikad imao zanimanja za to prije, bez da ima pojma o kontroli ikakvoj i sama činjenica da kontrolirano leti ga fascinira (a tu smo svi bili samo netko prije netko kasnije) , takvima bi ja u svakom slučaju preporučio prvo koaksijalni da dobiju ideju o tome, o kontrolama itd, pa onda kad im to postane prelagano, i misle da su spremni za skuplje modele proslijede taj model dalje koga već zanima, a sebi uzmu neki "pravi" pa se uče dalje, npr. neki 450 klon za koje ima i videa o sastavljanju i podešavanjima i hrpetina dijelova čak i po HR za nabavit.
Nećeš se valjda učit vozit odma ferrarija 250kmh po grobniku, valjda trebaš prvo nekog 1.6D po ulici malo
Mislim, bar sam ja tako,, prvo dynam vortex koaksijalni, sad mi već postaje prelagan, lagano proučavam dijelove helikoptera motore esc servo itd.. da znam nešto o tome, pa onda uzimam neki 450 ili možda čak 500 "jeftini" klon, pa dalje ćemo već vidjet..