ja sam isto tako početnik, ali eto dosta sam čitao po forumu i raspitivao se..
za početak..ako želiš voziti helikoptere koji stvarno lete, a ne lebde, nemoj ni pomišljat na koaksijalce.
drugo..trebas odluciti koliko love zelis potrositi..za relativno dobar novi helic i stanicu ce ti trebat najmanje 2000 - 2500 kn
(s 400 kuna se možeš slikat)
trece..za stanicu je najpreporučljiviji spektrum dx7 - zbog kvalitete, a i ima ga dosta helikopterasa pa ti mogu pomoci u programiranju i sličnim preprekama..cjena na ebayu je 200 $,ali kad zbrojis poštarinu od 40 $ , carinu 250 kn i ono rjesavanje papirologije od 200 kn..cjena se penje na 1800 kn..rabljena bi trebala biti oko 1300 kn ( više - manje )
četvrto..najbolje je kupiti ili trexa(klona, original, ovisi s kolko love barataš) ili protosa..isto jer su jako rašireni i uglavnom se ta dva helića voze u hrvatskoj
po mojem mišljenju koje je rezultat čitanja mnogih foruma i sličnog je da je najbolje za prvi heli uzeti hk450 pro..s djelovima koje je preporucio kolega Wespen..zašto? zato što te taj potpuno novi helic koj se naručuje u djelovima s hobby kinga košta ne više od 1200 kn sa relativno dobrim setupom s kojim se stvarno moze letjeti..originalni align trex 450 pro kupljen kao combo(sa svim djelovima) te dođe preko 3000 kn..po meni neisplativo jer ces kasnije gotovo sigurno preci na vecu klasu :500,550,možda i 600..
--naravno ako se ima više love..odmah na protosa
i da..i ja sam bio jedan od onih koji su mislili da su esky honey bee king 3 ili belt cp v2 iz PLURAMAKSA bjesni helići s kojima se leti da bolje ne moze...HVALA DRAGOM BOGU NA OVOM FORUMU U KOJEM SAM SAZNAO DA JE TO POTPUNA NEISTINA I DA NISAM POTROSIO DRAGOCJENIH 1399 KN ZA BELTA..A RAZMIŠLJAO SAM I O DUPLO SKUPLJOJ CARBON VERZIJI ahahahhaha..
lp Borna
...Once upon a time there were Nitros, flybars & frequency pins...