vidim da je došlo vrijeme multirotora
e sad pošto ste svi zapeli za njih, pogotovo quad......
pitanje......
mota mi se već dugo po glavi izrada trupa iz kalupa
pod izradom iz kalupa ne mislim neko šalabajzanje, nego proizvod "za dučan"....
cijeli model bi rasčlanil na lako izmjenjive dijelove
1. trup (verzija za 4kopter i verzija za 6 kopter.... možda i 3kopter, ali malo je pilota trikija) oblika letečeg tanjura recimo iz kojeg strše mali krakovi(nosači za krakove)
2 krakovi ( cjevi koje se umeću u trup, a na vrhu imaju proširenje tj. polu-kuglu koja je ujedino i nosač motora)
veličinu krakova bi "izglasal" a ako bi bilo interesa, lako se naprave dvije različite duljine
po meni bi takav način izvedbe bil najisplativiji za održavanje, pucali bi krakovi, jer bi trup sa mini cijevima imal jedan sloj tkanine više....
krakovi bi se samo nabili sa vanjske strane na komadiće cijevi koje su u kompletu sa trupom i kod udarca bi se raskolil krak a ne središnji dio
trup bi bil dovoljno komotan za elektroniku i baterije, a u nosače za kameru i ostalo nebi ulazil jer to se naknadno lako prišrafa od ispod trupa....
sve žice bi išle kroz cijevi tak da bi model bil ko jedan mali leteči tanjur sa krakovima i motorima
model bi radil od stakla, karbona, kevlara.....
cijena bi naravno ovisila o materijalu izrade, ali recimo da bi stakleni mogel biti već od 50€ za kompletan quad
pitanje......
bi bilo zainteresiranih za takvu verziju modela, da znam dal da ulazim u to......
znam da kod nas nema neki broj modelara zbog kojeg bi se isplatil takav projekt, ali ako domači dobro prihvate ideju, znači da bu i ostatak svijeta
pa evo, hvalite ili serite po ideji, svaki komentar je dobrodošel