Posto imam osjecaj da bi elektronika uskoro trebala stici, da krenem s pitanjima koji me muce:
Motor: 2830-14 750KV Outrunner
Brushless MotorRegler: Programmable ESC 20A Brushless Motor Speed Controller
Dali u ovaj polozaj ide kontorler za "+" quadcopter(strelica prema prednjem motoru)?
Kako spajam motore na regler? (vjerujem da mi tu davorvž moze pomoci posto ima iste motore)
Gledajuci regler odozgo(naljepnicu), prema meni kablovi za bateriju, a od mene kablovi za motor
1.prednji i zadnji motor se spaja isto? redoslijed boja?
2. ljevi i desni motor se spajaju isto? redoslijed boja?
Dali je potreno reglere programirati ili su vec dobro isprogramirani? (sva elektronika je kupljena na rc timeru)
Naletio sam na forumu na podesavanja neka na stanici
Postavke su sljedece:
na stanici:
-aileron rate 40% , expo -25%
-elevator rate 40%, expo -25%
-rudder rate 75%, expo -40%
na kontroleru:
-pitch gain 65%
-roll gain 65%
-yaw gain 80%
Koristim stanicu Spektrum dx6i i prijemnik
Spektrum AR6250 DSM2 6-Channel Carbon Fuse
1.dali te opcije idu isto i za moju stanicu ili neke druge?
2.gdje i kako to ustimavam na spektrumu dx6i(posto nisam puno cackao na stranici jer mi nije bilo potrebno (vecinom je bilo samo trimanje)?
Regleri idu u paralelu, te koliko se smiju kablovi maximalno produziti da ne pravi smetnje? Ujedno koji dio se smije produziti? od motora do esca? esca do baterije? ili oba?. Iako mislim da ce od baterije biti svakako produzen bar koji cm - kada spojim u paralelu na komadic kabla za bateriju( da nisu konektori odmah u samom cvoristu).
Reglere bi stavio na centralni dio, da nisu na stapovima pa me zato zanima ovo o produzenju kablova,
Dali ste stavljali prekidac ili mislite da je to nepotrebni dio zato sto nije problem iscupati bateriju?
Duzinu stapova mislim na 40cm. Jedan dio ulazi u centralnio dio te bi motor bio odmaknut 1cm od kraja, tako da bi razmak izmedju osovina motora bio oko +/- 70cm, Dali je to ok za miran i stabila let jer nemislim izvoditi akrobacije(jer necu znati ni obicno letenje lol) s modelom vec prvenstveno za snimanje s sony weebie kamerom, a kasnije mozda i FPV. Ili preporucujete neku drugu duzinu krakova i medjuosovinski razmak?
Vidim da su mnogi stavljali ledice. Dali je to LED SMD strip?
Ako da! dali trebam obratiti na nesta bitno paznju kod kupnje istih(mislim na ebayu uzeti- preporuke)?
LED strip ste spojili na istu bateriju koja napaja quadcopter, ako da! dali treba kakva dioda, otprniki ili nesta zbog napona baterije?
Posto znam da regleri kada padne napon do odrecene granice - iskljuce motore(bar je tako na avionima koje sam letio) ubacio bi neki signalizator zujalicu.
Vidim da ih ima na ebayu. imate li neki za preporucit(te kako se on spaja i dali je ga je potrebnoi programirati) da nije skup posto me i ovo poprilicno kostalo, a i visok je datum
To je dobar dio pitanja. Eto bio bi zahvalan kada bi dobio odgovore, a i svaki savjet je dobro dosao.
Pozz
Banga