ali opet, sve je to jeftinije od RC helića koji može dići jednaki teret, jazavac je to skužio vrlo brzo
ima RC helić svojih prednosti jasno, pogotovo za 3d gluparije, ali za mirno snimanje... mislim da im je odzvonilo
dobar primjer daje i dex sa svojim vrhunskim snimkama, to je mirno do bola a ako i zakvači drvo kada se glupira
nema štete, možda mu je jedan prop od 2$ pukao, a možda i nije nijedan, to neka sam veli,
no da je helić izvodio isto i pao... pa mislim da mu samo repni rotor košta kao 10 dexovih propova,
a di su još glavne sablje, linkovi i ostalo...
ako misliš na onaj pad na zadnjem videu pod nazivom "Tree" onda mislim da taj konkretno pad nije imal štete, taj dan je bilo par kačenja drva i 2 propa su ošla....
mislim da se helići ne mogu mjeriti sa multikopterima kad je u pitanju snimanje iz zraka.....
to su kruške i jabuke, nema jedno s drugim veze.....
masa koju model treba dignut nije problem, jako lako se stave jači motori..... problem je vrijeme leta, tj. kapacitet baterija i broj čelija.....
opet nema smisla radit model od 5kg koji može nositi koristan teret od 3,5kg.... jer dobiva se "G8,5" sranje koje dok padne polomilo bude se kvalitetno....
postoje kamere ispod pola kile za profi upotrebu.... i stvar je riješena.... moj model je nosivosti oko pola kile..... i ciljam na nešto profi u tom rangu.....
osim problema baterija, dolazi problem elisa i mase motora... velika elisa, velike vibracije, mala elisa male vibracije, veliki motor, veča masa koja se vrti i radi sranja....
to je u biti glavna razlika između helića i multikoptera i sve karte u toj priči su na strani multikoptera....
uglavnom ne postoji limit u veličini multikoptera, ali ako treba napravit multikopter za mirno snimanje, postoji puno limita
tak da savjet... ak se neko misli upuštati u gradnju multi"cigle"... treba znati da ulazi na relativno neotkriven teritorij... i ono kaj je dobro na malima, jako lako može biti loše na velikima.... i mene bi konkretno zanimalo do koje veličine je multikopter funcionalan za snimanje...
danas sam imal pad, ne znam točan uzrok, ali model je na nekih cca 80m(ne znam točno) ostal bez kontrole i slobodni pad je bil do zemlje....dalje nije išel
šteta mi je oko 10kn
da je taj model imal duplo veču masu, šteta bi bila puno veča
razlog krša ne znam točno, ali mislim da je hladnoča koja je usrala gyro senzore.... pošto nemam nikakvu zaštitu, sve je otvoreno