predpostavljam da bi modelarima to bilo super, zima im nece bit više pusta, sezona letenja se produžuje, jedino za ovo preko ljeta, koliko ja znam i vec vidim da bi mogo bit problem,
"ZAŠTO"----> godišnji kalendar je i ovako prebukiran sa "starim" kategorijama -F3J, F3K, F5J-n, F3A
"ŠTA SE ONDA DEŠAVA" ---> takmićarima koji se bave sa više kategorija se počmu poklapati tekme unutar države pa ćak i one vanjske (za one koji se tekmaju i van države) i onda bude mal odaziv takmičara....
al to sve treba još razmotrit, nekažem da nije moguće....
još jedna solucija je da se stvori, kao u turizmu određena klijentela koja koristi uslugu i stvar riješena, znaći takmičari koji će se odlučit za samo taj tip tekmi...
vi ako ste organizator, trebate vodit raćuna o tome, naj prije zbog sebe, a ne drugih.
moze vam se desit: vi platite najam dvorane, za svaku tekmu se plaća taksa da se pokriju troškovi, i onda vam se desi da na tekmi bude 3 čovjeka, a ostali ošli na F3J tekmu koja isti dan kad i ova vaša, I?
nemožete tražit da ta 3 takmićara plate više nego je rećeno zato što ćete onda sve vi morat platit
------> AKO SAM U KRIVU, ISPRAVITE ME
NARAVNO, ZBOG RAZVITKA OVOG SPORTA I SVEOBUHVATNOG AVIOMODELARSTVA, ŽELIM DA OVO ZAŽIVI, JER TO JE JOŠ VEĆI BROJ LJUDI, VIŠE PONUDE I ZANIMLJIVOSTI, A OPET JEFTINA KATEGORIJA (mislim na opremu - serva, motore...), ----> VEĆI ODAZIV
želim vam svu sreću...