Spirit iz teme, je zavrsio kod mene prije par dana.
Bivsi vlasnici:
Belovic
Dr.Tom
Nisde
Bio sam sa njim do danas dva puta na livadi, ali nisam bio voljan dizati ga u zrak, pa je Sasa odletio par letova, a ja gledao koje su mogucnosti modela. Danas sam na travici bio sam i "zaljubio" se u ovu svestranu jedrilicu. Uspjevao sam loviti termiku bolje nego sa EasyGliderom, biti brzi nego sa MXSom. Vrlo okretna jedrilica kad to treba i vrlo pitoma kad ulovi termiku. Odletio sam 6 letova cca po 30min i imao dovoljno vremena upoznati se sa modelom. Definitivno je to nesto sto zelim voziti ove sezone i doslovno se druziti sa Spiritom.
Morao sam promijeniti servace u flapsovima, jer su stari popustili kod namjestanja kocnica. Stare DYMOND D 200 BX BB , sam zamijenio sa nesto manjim, jacim i sa metalnom getribom.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6340__Digital_Metal_gear_servo_16g_3_9kg_13sec.htmlFlapsovi se iz nekog rzloga, fizicki ne mogu spustiti na 90° pa sam isao maksimalno moguce, a elerone podignu dovoljno malo prema gore, da mi model ostane upravljiv kod slijetanja. Zadovoljan sam rezultatom, jer sam 2x uspio model spustiti doslovno 2m ispred sebe.
Nisam namjestao kondicije leta, pa sam termik glumio sa flapsovima spustenim za nekih 2mm i to mi se pokazalo dovoljnim da u stupu termike ostanem duze od 5min, uz mala propadanja pa ponovni ulaz. Budem si namjestio i elerone pa da povrsina bude veca.
Negdje se pisalo da motor u modelu daje 400W, no to je puno premalo od onoga kaj sam izmjerio. Sa 3S 3Ah 20C sam dobio 620W i 54A, sto je na granici za ESC koji je 60A. Jedrilica tezine 1450g vertikalno penje brutalno brzo. Inverted leti uredno kao i normalno, bez gasa ofkors, kao i lupinge i rolice. Predobar model i odlican profil koji prelete bez motora cini glatkim i dugim, bez gubitka visine.
Fotke uskoro, a videja nemam jer sam bio sam na livadi