@amater_total: predloženi setup sa 35-36B 1300 kv motorom je izvrstan za očekivanu težinu modela od preko 1 kg ali je pogreška u izboru reglera poprilična !
Koristim točno taj motor, 3S bateriju, propeler i izmjerio sam 55 A ! Kada sam smanjio elisu na 8*6 povlačio je i 45 A trajno !
Prema tome, treba uzeti regler od barem 60 A, ja rado ugrađujem ovaj (sebi i drugima
) :
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=152&productname=( ovaj regler je bez BEC-a ! )
@miso227 : snaga od 200 W za motor te veličine je ipak precjenjeno, pogledaj si onaj post od Drvenog, ispada da je 200 W sasvim dovoljno. Da, za elektrojedrilicu bi bilo dovoljno, ali ovaj modeli traži da ga u kratkom vremenu možeš izvuči ako je potrebno, a tu je svaki watt dragocjen. Izbor reglera je isto li-la, jer je taj regler za heliće i ne prima gas odmah, nego sa izvjesnim kašnjenjem i to zaista smeta kada voziš motornjaka. Inaće, taj regler ima i problema sa prilijeganjem hladila, a ako se samo malo smoći, recimo od snijega ili kiše, poludi i ne možeš ga startati dok se ne posuši (slijetao sam sa takvim Zagija u snijeg pa mi se baš to dogodilo
)
Damir