Pozdrav,
kupih nešto helića mali koaksijalni, pa veći koaksijalni, pa mi to bilo zabavno, pa nabavio SOLO PRO II, E TO JE BILO ZABAVNO. I usput kupio dva helića iz Hobija: 250GT i milijun dijelova za njega, te
450MT. Sastavio 450MT do kraja, barem što se tiče čisto mehanike, sve podmazao, zategnuo. I spojio servo motore, motor, sve raspodjelio kako inače ide. I probao upaliti daljinac i sve.
I zavrtio motor tek toliko da vidim kako se okreće i odmah primjetio na vrhu da vrh radi eliptične kretnje ili mi se tako barem čini. Stavio i elise koje su balansirane, i 0.2 gram su razlike 25.3 i 25.7 carbonske. i stvar vibrira podosta. nisam se usudio "stisnuti" gas. E sada, pitanja:
1) naručio sam novi main shaft, onaj za 450 helić
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8548Da li je to ispravni dio za taj helić? Naime mislim da je on možda savijen.
2) stavio sam glavni veliki zupčanik i primjetio da i on nije baš ravan, naime kada se vrti gledano s bočne strane helića zupčanik ide gore dolje, vidljivo definitivno, no nigdje ne zapinje, radi tiho
sreća naručio sam rezervni, no ista stvar na njemu. Sada uz glavni shaft sam naručio još jedan. PITANJE - da li je to normalno kod ovih helića, smeta li to, i da li je možda TO uzrok problema.
3)idiot sam za podešavanje recivera za helić. Ne snalazim se baš, pohvatao sam namještanje serva, dual rate, smjerove serva, i namještanje hoda, no big problem. Što će vjerovatno zvučati glupo.
Da li je normalno da mi se mijenja pitch dok mjenjam ručicu gasa i u isto vrijeme se mjena broj okretaja? Da li se broj okretaja treba negdje zablokirati i ostati stalan? Što je throtle hold?
Imam Futaba 7C mode 2 i trenutno bi stvarno trebao pomoć.
4)jel ima netko tko bi mogao pogledati helić, i kaj sam napravio, možda dati mi koji savjet, upute?
Zaista želim to završiti i probati čim bude lijepo vrijeme makar ga odlijepiti na 20cm od zemlje.
Isto tako i sa 250GT, htio bi ga završiti, no po forumima pišu da nije za početnike. Pa valjda budem njega poslije. Ili i ta pretpostavka mi je kriva?
Molim savjete oko navedenih pitanja.
Hvala