Brujanje na određenom broju okretaja.
Dakle. 450MT dogodi se upravo navedeno.
Baterije su se grijale, trajale kraće, ja piz***.
Došao doma, pregledao cijeli heli skinuo sve, glavu dolje, rep odkopćao i po redu išao da vidim od kuda taj zvuk vibracije što god.
Zamijenio sam motor, glavni zupčanik, osovinu, novi swash i nov feathering shaft s hvataljkama novim i stavio karbonske elise. Moram reći da sve od navedenog osim one c spajalice koja je netragom nestala, je bilo potpuno ispravno, ali sam svejedno zamijenio.
E sad, blade tracking je bio uredu, na kraju sam pogledao veze do svake elise i zadnje veze s kojima se podešavaju sam nakraju izmjerio i stavio na jednako i stvar je nestala, no onda se opet pojavila u manjoj količini.
Sad furam heli na 65-70 konstantni throtel, i ne znam jel to ok, ali tako radi sve super, preko toga ode upet u brujanje. I ako namjestim krivulju da već na podu ima preko 80% gasa, heli se neće ni dignuti čak ni kad podignem pitch. Kao da se elise poništavaju. Znači nešto totalno ne valjda.
Sve veze su ispravne, čvrste, znači da me je** blade tracking i nikak da ga pogodim.
Jel ima veze to kaj su karbonske tipa, da moraš njih preciznije naštimati?
Vidim da je s helijem sve uredu osim s tim elisama.
Elise su ok iste dužine mase na 0.1 gram točno, ne vidim ništa loše na njima.
Koja razlika nakon fyberglass elisa. Sad kad dignem pitch heli se isti tren lansira na 20metara. Stvarno dobro, inače moj prvi susret s karbon elisama. Već sam naručio i za mali 250