OK - heli stigao, točnije 2 komada i sve u paketu potrebno osim žiroskopa kojih imam nekih.
Prvi dojam početnika:
Canopy koji je došao je plastični shit i izgleda kao da sam ja spravljao tu plastiku u kuhinji, i mislim da ni naljepnice koje su stigle s njim neće poboljšati dojam.
Na svu sreću djevojka mi je slikarica, i od nedavno imamo airbrush, pa...
Repne hvataljke izgledaju slabo, i dosta neobrađeno, uostalom kao i glavne hvataljke na glavi. Ne djeluju pouzdano.
Glava je kombinacija plastike i metala, no osim, plastičnih hvataljki ostalo djeluje solidno. Na prvu loptu čak djeluje centrirano, lako pokretljivo, i bez nekog lufta, ni u zglobovima, ni u swasplatu. Swash je metalni i ne razlikuje se puno od ostalih HK helija.
Skije idržaći skija su identične kao i u skupljih model. Donja ploća helija je plastika naravno.
Stranice kostura su neka vrsta metala, i djeluje čvrsto. Slično kao 450MT, no svijetlije boje, ali pod rukom gotovo identični metal. Djeluje čvrsto.
Boom je isti kao u svakog drugog HK helija.
Elise koje su došle su posebna priča. Izgledaju kao bez alata sklepana macheta, nekog gradskog jupija nasukanog na pusti otok. looošeee. I ma neki prelaz s jedne strane.....ma ne mogu objasniti, budem kasnije stavio sliku. Smiješno. Bude poslužilo za neku drugu svrhu.
Nigdje nema threadlockera. No veći dio ide u plastiku tako i tako.
Tail fin je neka prosječna plastika, nadam se da će držati rep iznad zemlje kod nekoh nesretnog dodira.
Ono što mi se ne sviđa canopy(rješivo s malo boje, ili odmah uzeti novi)
repne hvataljke (uzeo sam cijeli novi metalni rep za 6$, no ne znači da možda i ovaj rep nije ok) - lako popravljivo s metalnim hvataljkama, hub hvataljki je zanimljivo metalni
glavne hvataljke - isto kao gore, uz dozu još bojazni budući da se tu radi o vrtnji većih elisa i stvar je puno opasnija. Uzeo metalne hvataljke za nekih par dolara. Hub također metalni kao u svakog drugog HK helija.
Osovina mi djeluje nekako drugačije, kao da je lakša. Ne znam možda se varam, no isto imam ih na bacanje.
Sviđa mi seCIJENA
omjer dobivenog i uloženog
kostur je solidan kao recimo 450MT
glava osim hvataljki ne djeluje da ima problema za sada - i za tu cijenu to mi djeluje nevjerovatno. Nadam se da su ležajevi ok.
Cijena djelova.
Ako skršim ovog helija bit će mi žao samo uloženog vremena, a isto tako čisto sumnjam da ništa ne bi preživjelo nakon pada, tako da se može korisiti za djelove od kojih mnogi nisu ništa drugačiji od ostalih HK helija.
Ukratko zadovoljan sam s kupnjom i dajem mu 7/10 ocjenu. Ako se ispostavi da je rep ok, da nema nekih čudnih vibracija i da glava šljaka dam mu 10/10 kao heli za potrošiti, vježbati itd, bez stresa
Danas , sutra krećem s slaganjem pa da vidimo. Setup ide isti kao gore navedeni , osim što budem stavio nove elise i ostaviti ću sve djelove ostale kako jesu.