Za te novce ti je najpametnije kupiti postenu stanicu i piciti simulator.
Mogao bi iskemijati eventualno Dx6 i HK450, ali preporucam ti da kupis Dx7 i vjezbas se
e da samo
je fora sto jedva cekam da si to uzmem i probam s tim letjet
malo sam nestrpljiv
uzet cu i to u obzir ali najvjerojatnije kad polupam pravi helic
dali mi jos netko moze reci kolko je tesko-lako naucit letjeti??
Strpljen-spašen.
Ja sam žurio par puta s avionima no naučio sam grešku:)
Prva stvar u RC svijetu, kupio avion Eflight CAP232, 3d avion, balsa koji ne trpi rasturanje po livadi, i leti bijesno, i u ruke početnika i to po laganom vjetru. Jao klecanja koljena i razmišljanja kuda kako. Nakraju ispalo je jako dobro, ali drugi put definitvno opreznije s dualrateom i po mirnom danu. Sve zbog brzanja.
Pluramaks, koliko imaju djelova za 450? Trebao sam novi swash, pa recimo to nemaju. Hm..
Napravio predivan avion od foamboarda, poletio da nisam ni kontrole provjerio, naravno aileroni su bili naopako. Jedva sletio, ali s štetom.
Nov sam u helićima, imam nešto iskustva s avionima. Morao se seliti s lokacije gdje sam praktički izašao iz stana i mogao odmah letjeti. No na novoj lokaciji ne mogu pa sam poćeo raditi depronce, mali, ultra lake do 200g, i za njih nažalost čekam proljeće, i toplije i ljepše vrijeme. No kaj do proljeća? Pa sam bacio oko na heliće.
Prvi helić 3kanalni neki mali mikro sobni helikopter s infracrvenim daljincem. Zabavno. Modificirao ga, stavio veću bateriju, napravio veći pitch na zadnjem propeleru da ima veći nagib, da bude brži u letu naprijed. Leti po velikom dnevnom boravku, vamo tamo, ispod stola, i sleće na najmanje površine. Zabavno, no ne potpuno.
Pa sam nabavio Nine Eagles Solo Pro II. E to je zabavno!! Prvi pokušaj leta su skokovi po sobi u svim smjerovima po metar dva do zabijanja u plafon. Helić je turbo otporan na parket, zidove i ostalo:)
Trebalo ga je puno trimati itd. No savladao sam to i sada letim , lebdenje, u box, postrance, vježbam da dobijem filing. Ovaj ipak helić leti postrance i turbo je brz, a ima opciju dual rate, e to kad uključiš trebaš stvarno mirne i spretne prste. Čisti divljak. Baterija traje oko 5-7 minuta, no puni se 15-20. Imam dvije baterije no naručio sam još osam komada. Tako da zabava ne stane. Može se snjim i van no nisam probao još, gadno vrijeme.
Sve to s razlogom jer jedan HK450MT čeka složen isto na bolje vrijeme i na spretnijeg pilota. Uskoro bude gotov i 450GT s dosta upgradeova i boljom elektronikom.
Napomena: izbor helića je u mojoj glavi bio ovakav.
1) Početnik sam, dakle helići će padati, i djelovi se mijenjati. Znači dostupni i jeftini djelovi.
2) dobiti neki omjer kvalitete i cijene koji spada u moj budget.
3) staviti bolje djelove koji se ne planiraju za zamjenu svako malo ili se lako uništavaju, dakle gyro, bolji repni servo, i sama stanica. Naravno opet u budgetu.
4) poboljšati djelove koji mogu doprinjeti sigurnijem i stabilnijem letu
Iskreno nemam novaca za T-rex i sumnjam da bi mi trebao. Mislim da ću se puno lakše osjećati ako skršim jedan klon gdje sam metal košta 150-250 kn i od tehnike što preživi nego helić koji sam platio 1500-2000kn. Mislim da je odnos 1:8 dovoljno dobar, pa čak i ako je manje od toga.
Jedino što sam izbjegavao je plastične djelove. To ne bi najprije iz sigurnosti prema sebi.
Znači dva helića čekaju, , koje neću ni pipnuti dok solo isto ne bude u sobi prolazio ispod stolova i sletao na vrh vaze. Nakon toga simulator i uz to cijelo vrijeme naravno.
Ovaj 450MT digao sam na 50cm na terasi samo da vidim da li radi i kako neki kažu da su to sve igračke ti klonovi i jeftileni, meni ne djeluju tako. Djeluju mi opasno i definitivno treba znati rukovati s njima. Oštrica od karbona na 3000 okretaja mi je definitivno sve samo ne bezazlena.
Usput još između sam mislio isprobati 250GT no po forumima sam vidio da je to živčani helić za naprednije, tako da on bude pričekao.
Preporuka trening kit s onim smješnim kuglama i šipkama. Štedi novce.