Mogli ste, Ivane, svoj post svesti na samo jednu rečenicu, i ta bi bila previše. Kako sa takve vremenske i zemljopisne distance možete izvoditi zaključak kako ovdje odnosi ne valjaju i da bi trebala zavladati šutnja jer nemo tko komu što lijepo i korisno reći? Moje mi iskustvo govori upravo suprotno, večina modelara je dostupna i voljna za uspostavu prijateljske suradnje. Modelarstvo nije sinekura, utočište u kojem ćemo se ponašati različito nego inaće u životu. To je hobi kao i svaki drugi i krase ga sve vrline i mane ljudi koji u njemu sudjeluju. Ako ste se osjetili pogođeni reakcijama na vaše pisanje, promislite još jednom. Svaka promjena kreće od nas samih, pa bi ste možda i Vi mogli promijeniti ponešto u svom nastupu. Postovima u kojima iznosite samo mišljenja bez temelja u činjenicama i sa značajnim odmakom od stvarnosti nećete pridobiti poklonike. Uostalom, samo postojanje ovog foruma pokazuje da usprkos krizi, još uvijek postoji jezgra koja održava ovaj hobi na životu. Pridružite nam se konstruktivnim doprinosom i bit će nam svima bolje.
Evo Sinisa,
necu te persirati,kolege smo ovdje i mogu si to dozvoliti,nadam se ali da ja koji pise komentare bez osnova, da pokusam sa tobom naci zajednicki razumljivi modelarski jezik,
najpre da ti pokusam objasniti moje komentare bez "osnova" ali bih jako zelio da si ti ili netko drugi stavio osnovanu primjedbu na moj barem jedan komentar bez osnova-podloge,
redom, Rimca ce mo izostaviti,samo jedno, ako on financijski izdrzi do postanka Hrvatske punopravnim clanom EU i njegov projekat ima buducnost,on ce od EU dobiti toliko Para da ce svoje projekte bez problema moci da usavrsava i financijski biti neovisan a toliko ih je ovdje bilo protiv EU a upravo modelari ce profitirati jer otpadaju carinske barijere
pisao sam o letu od 80 km.
Doktor je napisao da takav let na visini od 1.000m nije interesantan a sto sam i ja takodjer napisao,
Robi kenobi i zed ne gledaju takve filmove a i ja sam i mnogi drugi, sada taj isti Doktor me prikazuje neznalicom i ako ja let vodjen rukom od 111km. nisam pomenuo,taj let je za mene stvarno vrhunsko umijece i ne vjerujem da ce se uskoro slicno ponoviti, Auto Pilot ne,
dobro,takvih primjera ima vise,jos jedan, kupi netko Kutiju dijelova i ja kazem,slaze Puzzle i sada su tu serije slika,pohvale,komentari bez kraja i konca dok jedan sa pseudonimom "modelar" gradi interesantan Model od pocetka i iz nicega i nitko da nadje rijec pohvale,samo jedan primjer,
moja primjedba "Puzzle" je naisla na veliki eho,naravno negativan i ako se nisam pogresno izrazio,
sada par rijeci u vezi sa tobom,
imao sam jedan Model vlastite konstrukcije kao i svi moji, inace sa V Repom samo jedan,nisam imao nikakove polugice vidljive vani,sve je bilo u trupu,Aerodinamicki sto je moguce cisto,
sada zed premislja da li da se upusti u tu vrstu gradnje i ja koji nemam interesa za V Rep a i njemu bi vjerujem dobro doslo da ubrza svoju odluku,da ili ne, rado bih da vidim tvoja rijesenja jer gradis 15 godina po ovom nacinu, da stavis koju slikicu o nacinu prenosa komandi na Rep kao i nacin miksanja a narocito ako si ukljucio i Elerone,
moje iskustvo, ako idem u zaokret sa V repom i drzim ga duze a ako nije u Stubu,prelazi u blago poniranje,za sprijeciti ovo Damir predlaze Eleron na strani zaokreta dole, sto mi je logicno ali za mene je to dodatan otpor "ukrstene Komande" Jedrilicar sam bio i tako se kaze, a ja dodatni otpror ne zelim,
ako grijesim,ispravi me,imas 15 godina iskustva sa V repom,
skoro svi mi se oslanjamo na neciju ideju a ako ich ovdje ne mozemo naci,gdje bi mogli,meni vec dugi niz godina ne treba nikakav Plan Modela,vidim i ako mi se oblik svidi uradim slican takav,
ako napisem da ne zelim imati negdje na kraju Krila a narocito na Repu Servo koji tezi 25 i vise grama,pa iskusni modelari dobro znaju da na modelu Mase treba da su skoncentrisane sto je moguce blize CG a sto uvecava letece osobine modela kao i sto laganije uradjen model,ja ako pazim na svaki gram a to radim ispadam mnogima smijesan,priznam nisam u danasnjem vremenu sa mojim shvatanjima modelarstva,
pa i tebe ubuduce molim ispravi me ali konstruktivnom ispravkom a ne sto velika vecina ovdje radi,
sa potsmijehom pa i omalovazavanjem,
Pozz