[attach=1]
ovo je moj najnoviji experimentalni difizor , frezanje je izvrseno manuelno namjenjeno za turbinu od
12 kg potiska kompresor je 70 mm promjera a turbinsko kolo je 66 mm promjera , nije jos
u potpunosti zavrsen
[attach=2]
ovo je turbinski vanjski plast mi to ovdje zovemo ketel napravljen od rvs 0,5 mm lima vrlo je stabilan pa kod jacih udesa sa avionima turbina pretrpi malo stete , ili prodje bez nje . On je naravno isto domace proizvodnje , i u usporedbi sa ketelom od gas boce koja je mekana to jest debjina lima je samo 0,35 mm kod prvog udesa sa avonom sva se deformira to sam dosta puta vidjeo u praksi kod nas .
[attach=3]
ovdje se nalaze pomocni alati za izradu turbinskog vanj. plasta ukljucujuci matricu za presovanje
zadnjeg poklopca i alat za presavijanje lima da bi se uklopile dvije povrsine lima na plastu osim
toga dva velika koluta sa osovinom sluze za formiranje ,tackasto zvarivanje , i za poravnjanje
turb. plasta na tokarskom stroju
[attach=4]
tu se nalaze pomocni alati za pravljenje ispusne dizne od 70 mm i jedne od 66 mm te konus sa al-
luminijskom konusnom presom , naravno tu se mora dosta i rucno da radi potrebno je malo vjestine
rada sa metalom i limovima i jos nesto bez aparata za tackasto zavarivanje to se ne moze uspjesno
da napravi za amaterske potrebe ( kako se ono veli vise puteva vode u Rim)